23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Swegon i Tomelilla investerar igen

Swegon har invsterat i en Prima Power E5x Compact Express från Din Maskin.

Det är inom må bra-branschen Swegon verkar, med sina inomhusklimat får de människor att må bättre. Det man erbjuder varken syns eller märks och ändå lyckas de skapa en miljö där människor trivs. Det är det som driver dem framåt. I Tomelilla finns fabriken där samtliga luftdon och produkter för flödeskontroll tillverkas. Fabriken har 13.000 kvm produktionsyta, 130 anställda, en högteknologisk testanläggning och en egen utvecklingsavdelning. Produktionen är i stor del automatiserad och varje år tillverkas mer än 600.000 produkter som distribueras över hela världen.

Mikael Lindskog, är produktionsteknisk chef på fabriken i Tomelilla och berättar om tankarna de hade inför köpet av en servoelektrisk stansmaskin:
- Vi behövde utöka kapaciteten i produktionen då vi inte hinner med som läget är nu. Prima Power E5x Compact Express passar oss utmärkt då den är både kompakt och helautomatisk. Att den dessutom är servoelektrisk är också en fördel för att få ned energikostnaderna. Eftersom vi har köpt ett antal maskiner tidigare av Din Maskin och är mycket nöjda med vårt samarbete så var valet inte så svårt, avslutar Mikael.

Swegons nya Prima Power E5x CE är den första i sitt slag i Sverige! En stor fördel med maskinen är sorteringen av detaljer som går genom falluckan.

Prima Power E5x Compact Express är utrustad med höghastighets- och servoelektrisk stansning och en mycket stabil manipulator som medger höga transporthastigheter såväl som hög acceleration. Rörelsen i X är 2584 mm vilket innebär att inga omtag för stansning behövs. Detta ger ökad noggrannhet, säkerhet och snabba processer.

Maskinen har låg anslutningseffekt och energiförbrukning, går mjukt och tyst och med en oerhörd precision i slaget. Maskinen har 5 servostyrda axlar och kan forma och prägla med stor noggrannhet eftersom både stanshastigeter och slaglängder är programmerbara. Energiförbrukningen och anslutningseffekt är extremt låg, 4 kW och 3x20A.

Det avancerade systemet ger många fördelar som t ex:

17 eller 23 ton stanskraft.
Exakt och noggrann formning.
Optimering av effektivitet och ljudnivå.
Individuell programmerbar slaglängd, slagdjup och slaghastighet.

För ytterligare information om Prima Power stansmaskiner, kontakta en säljare på Din Maskin, 0370-69 34 00.

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Sänd till en kollega

0.094