23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Pilz: Omsättningen ökade med 27 procent

Stark tillväxt i Kina: Pilz omsättning var rekordstor under räkenskapsåret 2011.

Företagsgruppen Pilz GmbH & Co. KG med huvudkontor i Ostfildern utanför Stuttgart avslutade räkenskapsåret 2011 med en rekordomsättning på 214,3 miljoner euro. Sammantaget ökade omsättningen med 27 % för totalleverantören för säkerhets- och standardautomation under det gångna räkenskapsåret. Automationsföretaget expanderar vidare och har planer på omfattande utvidgningar.

Det befintliga företagsområdets tomt vid huvudkontoret i Ostfildern utanför Stuttgart trefaldigades genom flera inköp. Från och med 2014 skall ett nytt produktions-, logistik- och kundcentrum skapas här. "Därmed ställer vi in oss på ytterligare tillväxt för företaget vid vårt huvudkontor" förklarar Renate Pilz, direktör för och ägare till Pilz GmbH & Co. KG.

Antalet anställda i koncernen ökade med 6,6 % till 1 500 medarbetare i hela världen, på produktionsplatsen i Ostfildern arbetade 735 personer den 31 december 2011. Inom området forskning och utveckling förblev antalet medarbetare stabilt med 30 %, utvecklingsbudgeten låg på 31,6 % av den sammanlagda budgeten.

Exportandelen ökade under det gångna året med 2,8 procentenheter och låg vid årets slut på 67,5 % Pilz viktigaste utlandsmarknader är de omedelbara europeiska grannarna samt USA, Kina och Japan. Till länderna med den högsta omsättningsökningen 2011 hör Kina med en ökning på över 50 procent samt Mexiko. I och med grundandet av det indiska dotterbolaget Pilz India Pvt Ltd är automationsexperten med sina 28 dotterbolag och filialer företrätt över hela världen sedan 2011.

Under det gångna regeringsåret har företaget ännu en gång utvidgat sin verksamhet med ett ögonkast på järnvägsområdet. Verksamhetens mål är att modernisera den befintliga signal- och ställverkstekniken genom att använda industriellt beprövade automationslösningar. "Järnvägsindustrins intresse för våra lösningar är en bekräftelse för oss hos Pilz, på att våra produkter även uppfyller järnvägens höga säkerhetskrav" sammanfattar Renate Pilz.

Pilz GmbH & Co. KG betonar med sitt nya marknadsuppträdande som presenterades under det gångna året sin inriktning som lösningsleverantör för industriell automation. Genom sina innovativa produkter har automationsexperten utvecklats till ett av de starka märkena i industrin. "Idag är Pilz synonymt med säkerhet inom industriell automation över hela världen. Till detta har även vår omfattande tjänsteleveransportfölj bidragit med en stor del 2011", förklarar Renate Pilz. Produktportföljen består av sensorteknik, styrteknik och ställdonsteknik. Under det gångna året har sensortekniken utvecklats särskilt bra med en omsättningsökning på 40 procent.

Under det löpande räkenskapsåret 2012 har företaget börjat mycket bra. "Hitintills ligger vi helt enligt planen med vår orderingång", rapporterar Renate Pilz. Företaget räknar med en omsättningsökning på 10 procent 2012.

I de nordiska länderna representeras Pilz av dotterbolaget Pilz Skandinavien K/S.


Pilz på Facebook !:
http://www.facebook.com/pages/Pilz-SE/125031174182372
Pilz på YouTube !:
http://www.youtube.com/pilzse

www.pilz.se

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Kontaktperson

Mike Uppdal
Marketingkoordinator
+45 74436332 m.uppdal@pilz.dk

Sänd till en kollega

0.047