23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ruukki utökar sin Ruukki Express-kedja i Sverige

Ruukki utökar sin Ruukki Express-kedja, riktad mot professionella plåtslagare och byggföretag, genom att förvärva samtliga aktier i Plåtleverantören i Stockholm AB med verksamhet i Stockholm och Södertälje.

Målet med företagsförvärvet är att förbättra tillgången till takprodukter och att utveckla samarbetet med kunderna.

Ruukki Express är Ruukkis butiks- och servicekoncept för försäljning av takprodukter avsedda för bostadsbyggande och som betjänar professionella aktörer inom byggbranschen. Det finns cirka 30 Ruukki Express-butiker i Finland, Sverige, Lettland, Litauen, Estland, Polen, Slovakien och Nederländerna.

Plåtleverantören AB är ett privatägt företag verksamt i snart 20 år. Företaget säljer stål- och andra takprodukter och är en av de ledande distributörerna av plåtprodukter för tak i Stockholmsregionen. Företagets omsättning uppgår till cirka sju miljoner euro.

”Plåtleverantören är ett välskött företag med en dokumenterat fin utveckling av såväl försäljning som affärskoncept och vi är mycket glada över att få in företaget och dess anställda som en del av Ruukki. Förvärvet stärker vår marknadsposition i Sverige och särskilt i den växande Stockholmsregionen. Dessutom säkerställer företagsförvärvet vår förmåga att erbjuda bästa möjliga service och kunnande åt plåtslageri- och installationskunder", berättar Hans Andersson, Nordisk chef för Ruukkis takprodukter för bostadsbyggnation.

"Vi strävar efter att förbättra tillgången till takprodukter och att utveckla samarbetet med våra kunder. Vi har lyssnat på våra kunders behov och vi vill svara på efterfrågan med enkla och serviceorienterade taklösningar och -produkter. Och detta uppnår vi bäst genom Ruukki Express-konceptet”, konstaterar Ruukkis Ari Vouti, ansvarig chef för takprodukter för bostadsbyggnation.

”Vi är mycket stolta och glada över att få vara en del av Ruukki och genom det fortsätta att utveckla vår verksamhet. Ruukki Express-konceptet gör det möjligt för oss att vidareutveckla och utöka vår affärsverksamhet, kundservice samt produktsortiment, vilket kommer såväl våra kunder som våra anställda till fördel. Det här kommer att möjliggöra en snabb och stark expansion samt säkerställa vår position på marknaden”, berättar Ola Torvaldsson, Verkställande Direktör på Plåtleverantören. Ola Torvaldsson kommer att ansvara för verksamheten också fortsatt.

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Sänd till en kollega

0.063