23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ruukkis sandwichpaneler på Skandinaviens största shoppingcenter Emporia

Ruukki har levererat sandwichpaneler samt hjälpt till att göra stålstommelösningen för den extraordinära takkonstuktionen.

Sammanlagt 12 000 kvadratmeter inner- och yttervägg på shoppingcentret Emporia har byggts med Ruukkis kostnadseffektiva och miljöanpassade sandwichpaneler. Rätt sortiment, hög kompetens och förmågan att möta högt ställda logistikkrav var viktiga kriterier när man valde vägglösningar.

Ett projekt av Emporias storlek ställer naturligtvis höga krav på leverantören. Utöver att leverera material i rätt tid gäller det också att leverera i exakt rätt ordning för att undvika tidsödande och kostnadskrävande flyttar av maskiner och utrustning.

– Eftersom vi får inner- och ytterfasad samtidigt blir det på kort tid en stor yta som blir monterad. Det är också väldigt lätt att genomföra snabba förändringar med sandwichpaneler om man till exempel vill komplettera med fönster eller dörrar, säger Daniel Grahn från Ruukki.

100 procent återvinningsbart stål
Sandwichpaneler, som har en kärna av mineralull och ett ytskikt av färgbelagd stålplåt, ger en mycket bra isoleringsförmåga och bidrar därmed till att förbättra byggnadens miljöprestanda. Till Emporia användes paneler med 200 millimeters tjocklek, vilket ger väggar med höga isoleringsvärden. Dessutom är stålet i panelerna till 100 procent återvinningsbart. Tidigare i år lanserade företaget även Ruukki® Life-panel, den första ekologiska sandwichpanelen som är fullt återanvändbar och återvinningsbar.

Ruukkis kunder väljer energieffektiva stållösningar för bättre boende, arbete och mobilitet. Ruukki är verksamt i ett trettiotal länder och har ca 11 800 anställda. 2011 var nettoomsättningen 2,8 miljarder euro. Bolagets aktie är noterad på NASDAQ OMX Helsingfors (Rautaruukki Abp: RTRKS).

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Sänd till en kollega

0.047