23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ruukkis stålstommar till Bauhaus och Ikano

Ruukki har slutit avtal med Nimag Projekt Ab och Peab om utformning, tillverkning och installation av stålstommar och bärande takkonstruktioner för ett Bauhaus-varuhus i Stockholmstrakten respektive ett köpcenter som Ikano bygger i Uddevalla.

Enligt avtalet med Nimag Projekt Ab utformar och levererar Ruukki stålstomme, bärande takkonstruktioner samt fasadpaneler inklusive montering till ett nytt Bauhaus-varuhus som byggs i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm.

Enligt avtalet med Peab Sverige AB ska Ruukki utforma och leverera stålstomme och färdigmonterade bärande takkonstruktioner till ett köpcenter på 25 000 m2 som Ikano bygger i Uddevalla. I köpcentret kommer bl.a. att finnas ett Ikeavaruhus.

"Affärerna stärker i enlighet med vår strategi vår ställning inom affärs- och logistikbyggnation i Sverige. Vi kan visa upp flera lyckade exempel från de senaste åren på affärsbyggnader i ett plan, där vi kan erbjuda våra kunder energieffektiva skal- och stombyggnadslösningar. Vi är också starka inom logistikbyggande – under året har vi till exempel varit med och byggt Posten Sveriges nya sorteringscentral i Hallsberg", säger Sami Eronen, direktör för affärsområdet byggnadsprojekt.

Konstruktionerna för Uddevalla tillverkas vid Konecranes fabrik i Gargždai i Lettland. Konstruktionerna för Stockholmsprojektet tillverkas i samarbete mellan fabrikerna i lettiska Gargždai och finska Seinäjoki. Leveranserna och installationerna för Ikano-byggnaden görs fram till årsskiftet och till Bauhaus-varuhuset fram till slutet av juni 2013.

Mer information:
Sami Eronen, direktör, affärsområdet byggnadsprojekt, Ruukki Construction, tel. 020 59 25173

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Sänd till en kollega

0.142