23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

PNOZmulti: Originalet firar födelsedag!

Det konfigurerbara styrsystemet PNOZmulti fyller tio år – och framgångssagan bara fortsätter med PNOZmulti 2.

I november 2002 visades PNOZmulti för första gången för offentligheten på sps ipc drives, den ledande fackmässan för automation. Med den nya enhetskategorin ”Konfigurerbara styrsystem” fyllde Pilz den gången luckan mellan traditionella säkerhetsbrytare och programmerbara styrsystem. Idag är det konfigurerbara styrsystemet det vanligaste säkerhetssystemet i världen. På sps ipc drives 2012 i Nürnberg tar Pilz framgångssagan vidare till nya nivåer – med nya PNOZmulti 2.

För övervakning av flera säkerhetsfunktioner

PNOZmulti är särskilt lämplig att använda när flera säkerhetsfunktioner på en maskin ska övervakas. Den är multifunktionell, fritt konfigurerbar och skräddarsydd för användning inom många områden för anläggningar och maskinbyggen. Med styrsystemet kan säkerhetsfunktioner som nödstopp, skyddsgrindar, ljusbommar, tvåhandsdon med mera övervakas. Dessutom kan PNOZmulti överta standardstyruppgifter.

Presentation av PNOZmulti 2 på sps ipc drives

På sps ipc drives 2012 visar Pilz upp den nya basmodulen PNOZ m B0, nästa generation konfigurerbara styrsystem. Precis som för tio år sedan finns det en central produktegenskap hos nya PNOZ m B0 – den nya basmodulen är bara 45 mm bred. 20 säkra ingångar, varav upp till åtta kan konfigureras som standardutgångar, samt en upplyst display hjälper till att spara tid vid konfigurering och diagnostik och att reducera projekteringskostnaderna. PNOZ m B0 uppfyller kraven i PL e och SIL CL 3 och är effektiv redan med tre säkerhetsfunktioner.

Nya ingångs-/utgångsmodulen PNOZ

I Nürnberg visar vi dessutom även den nya ingångs-/utgångsmodulen PNOZ m EF 8DI4DO, som för första gången innehåller 8 säkra ingångar och 4 säkra halvledarutgångar (PL e, SIL CL 3) i en modul – på 22,5 mm bredd. Expansionsmodulen kan konfigureras med PNOZmulti Configurator från och med version 9.

Mer information:

PNOZmulti »
sps ipc drives »


Pilz på Facebook !:
http://www.facebook.com/pages/Pilz-SE/125031174182372 »
Pilz på YouTube !:
http://www.youtube.com/pilzse »

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Kontaktperson

Mike Uppdal
Marketingkoordinator
+45 74436332 m.uppdal@pilz.dk

Sänd till en kollega

0.062