23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Varför arbetare manipulerar säkerhetsanordningar!

Maskinsäkerhet: Manipulerade säkerhetsanordningar utgör en stor säkerhetsrisk, våra experter analyserar svaga punkter och arbetar med att förebygga manipulering.

Arbetare kringgår hela tiden riskminimeringsåtgärder vid maskiner och utsätter sig därmed själva för fara. Eftersom vi känner till detta, utför vi säkerhetsanalyser, analyserar svaga punkter i dina maskiner och anläggningar och arbetar med att förebygga manipulationshandlingar.

Orsaker till manipulering

Konstruktörer utformar riskminimeringsåtgärder för maskinoperatörer och underhållspersonal. Studier i Europa och Nordamerika visar, att arbetstagare manipulerar dessa system och därmed utsätter sig själva och andra medarbetare för fara. Men vad är det som förleder arbetare till att kringgå skyddsanordningar eller att försätta dem ur funktion? I olika studier har vissa faktorer nämnts som kan orsaka sådana handlingar:

• Maskinoperatörer som regelbundet uppehåller sig i maskinernas riskområden, överlistar säkerhetsanordningar till exempel genom förbikopplingar
• Säkerhetssystem, som medför ökade arbetsansträngningar för arbetare, kan vara en drivkraft till att manipulera sådana system.
• Bristande grundläggande förståelse av säkerheten på arbetsplatsen främjar riskfyllda, riskbenägna förhållningssätt eller leder till att risker tas medvetet.

Förutseende rådgivning för att bedöma säkerhetsrisker

Om man lyckas genomföra ett fungerande drift- och säkerhetskoncept vid maskinerna, kommer maskinoperatörerna inte ens att frestas att manipulera maskinerna. Då är en förutseende överblick vid utvärdering, överensstämmelse och säkerhet för maskiner absolut nödvändig, detta visar vår erfarenhet. För den skull genomför Pilz säkerhetsanalyser över hela världen – vi råder dig gärna med vårt team och visar skräddarsydda lösningar för dig.

Mer information:

Säkerhetsanalys av maskinparken »


Pilz på Facebook !:
http://www.facebook.com/pages/Pilz-SE/125031174182372 »
Pilz på YouTube !:
http://www.youtube.com/pilzse »

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Kontaktperson

Mike Uppdal
Marketingkoordinator
+45 74436332 m.uppdal@pilz.dk

Sänd till en kollega

0.047