23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SPM Instrument presenterar det nya mätinstrumentet Leonova Diamond®

SPM Instrument lanserar nu en ny generation portabla mätinstrument. Leonova Diamond® är ett handinstrument för konditionsmätning i tuffa industriella miljöer.

Tillståndskontroll på SPMs sätt är unikt enkelt. Mycket avancerade mätmetoder, optimerade för en kort inlärningstid, gör snabbt din underhållsavdelning produktiv och möjliggör rationell hantering av stora mängder rutinmätningar. Omedelbar konditionsutvärdering på plats är också kännetecknande för all mätutrustning från SPM.

Med tålig, robust design och toppmodern digital teknik bygger Leonova Diamond® vidare på den redan framgångsrika Leonova-plattformen. Det är det första portabla mätinstrumentet som erbjuder den patenterade och prisbelönta mätmetoden SPM HD® för tillståndskontroll av rullningslager. Metodens unika kapacitet att mäta i varvtalsområdet 1-20.000 gör tillståndskontroll möjlig på fler maskintyper än någonsin tidigare. SPM HD® identifierar underhållsproblem som tidigare varit omöjliga att bevaka med traditionell vibrationsmätning och kan därmed öka underhållseffektiviteten betydligt.

Vid sidan av SPM HD® erbjuder Leonova Diamond® också ytterst sofistikerad vibrationsanalys. Instrumentet har ett utomordentligt signal-brusförhållande och ger knivskarpa spektrum även när signalerna är svaga och energiinnehållet lågt. Det stora frekvensområdet på 0-40 kHz möjliggör också indikering av absolut position med hög noggrannhet från displacementgivare. Detta medför att man på maskiner med glidlager kan mäta både axelns dynamiska rörelse och centrumlinjens statiska position. Simultan vibrationsmätning på tre kanaler gör det möjligt att använda treaxliga givare och flerkanalsmätning, samtidigt som det också förkortar tidsåtgången för stora mätronder. Leonova Diamond® ger maximal användbarhet, prestanda och kontroll och är det perfekta verktyget för avancerade vibrationsanalytiker.

Leonova Diamond® erbjuder avancerad och innovativ order tracking. Den kraftfulla funktionen HD Order Tracking kan användas i ett varvtalsområde från bara några få till tusentals varv per minut och ger mer exakta mätningar och mer detaljerade spektrum än någonsin tidigare. På maskiner med variabelt varvtal tillhandahåller HD Order Tracking tillförlitliga data och kristallklara mätresultat även när stora varvtalsvariationer inträffar under loppet av en mätning. Instrumentet kan kompletteras med tilläggsmoduler för korrigerande underhåll såsom uppstarts- och utrullningsmätning, axeluppriktning och dynamisk balansering.

Den kraftfulla mjukvaran Condmaster® Ruby stödjer alla instrumentets funktioner. Den ger möjlighet till individuell anpassning av Leonova Diamond® och innehåller all nödvändig expertkunskap för utvärdering av maskinkondition. Programmet är modulärt och funktionaliteten kan skräddarsys efter kundens behov.

Leonova Diamond® är konstruerad för maximal prestanda; ett pålitligt och kraftfullt analysverktyg för alla dina behov inom tillståndskontroll. Instrumentet erbjuder ett komplett utbud av avancerade mätmetoder och funktioner för diagnostik och felsökning. Leonova Diamond® är konstruerat för användning i tung industri och det märks. Instrumentet finns också i Ex-version för användning i potentiellt explosiva miljöer.

Stefan Lindberg, VD på SPM, kommenterar lanseringen av instrumentet: “Leonova Diamond® är det senaste beviset för vår strävan att utveckla förstklassiga produkter inom området tillståndskontroll för ett mer lönsamt underhåll. Som ett direkt svar på återkoppling från kunder över hela världen har vi utvecklat ett robust instrument som kommer att leverera under lång tid och under de tuffaste och mest krävande av omständigheter.”

SPM Instrument AB
Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Strängnäs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561324228

Kontaktperson

Tomas Årman
Försäljningschef Sverige
+46 15222500 tomas.arman@spminstrument.se

Sänd till en kollega

0.047