23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Allt i en uppspänning. Smartare Snabbare Snyggare = TRUMPF Kombi

Allt i en uppspänning. Smartare Snabbare Snyggare = TRUMPF Kombi

Oslagbar hastighet, repfri tillverkning - allt i en uppspänning

Revolutionerad kombiteknologin med TRUMPF kombi. Snabbare smartare snyggare
Besök oss på Scanplåt 28-30 maj på Svenska mässan i Göteborg

Kombimaskiner förenar stans- och laserteknologi i en enda maskin och utnyttjar fördelarna hos båda bearbetningssätten. Standardkonturer och omformningar görs med stanshuvudet, komplexa konturer skärs med lasern. Alla TRUMPF kombimaskiner går att automatisera fullt ut.

TruMatic 7000: High end-kombimaskinen för högsta krav på detaljkvalitet, produktivitet och flexibilitet.
• Högsta dynamik
• Repfri stans- och laserbearbetning.
• Unika omformningsegenskaper
• Snabb detaljlucka för utmatning av kombidetaljer
• Produktiv och effektiv automatisering

Produktivitet
• Extra laseraxlar och 4kW lasereffekt för högsta möjliga skärdynamik
• Produktiv stansbearbetning med ett max. slagtal på 1200 slag/min.
• Hög tillförlitlighet tack vare beprövat och fullt utvecklat maskinkoncept
• Mycket snabb laserlucka med cykeltid på bara en sekund

Flexibilitet
• Mångsidigt bearbetningsspektrum tack vare kombinerad stansning och laserskärning
• Principen med ett skärhuvud och snabb dysväxling för operatörsfri flerskiftsdrift
• Utökade omformningsfunktioner tack vare aktiv dyna: Större och högre omformningar och aktivt omformningsslag underifrån
Kvalitet
• Mycket precisa skärresultat tack vare utmärkt strålkvalitet från TruFlow CO2-lasern
• Hög konturnoggrannhet tack vare det robusta maskinkonceptet
• Repfri bearbetning genom att den aktiva dynan sänks ned vid plåtpositioneringen



TruMatic 7000 hanterar inte bara laserskärning, stansning, formning, gängning, avgradning och märkning som vanliga kombimaskiner. Den ger mycket mer, som t.ex. större och högre formning, både uppåt och nedåt och den bearbetar repfritt. TruMatic 7000 kan uppnå hastigheter som aldrig tidigare existerat tack vare laserhuvudets tilläggsaxlar i X och Y. Rörelserna i denna flygande optik tillsammans med bordets axlar är dynamiskt styrda. TruMatic 7000 garanterar oavsett hastighet, en mycket hög precision. Den använder ett och samma skärhuvud för alla plåttjocklekar, och tidsåtgången för omställningar elimineras. En automatisk dysväxlare tar hand om byte av skärdysa. Det reducerar antal driftstopp samtidigt som det ökar flexibiliteten. Användaren kan skära vilket material när som helst i alla tjocklekar, i vilken ordning som helst, även i en obemannad flerskiftsdrift.

När det kommer till utlastning kan småbitar enkelt skäras bort och matas ut genom laserdynan som har en diameter på 52 mm - så cykeltiden för falluckan kan elimineras helt. För det andra kan den tvådelade laserluckan hjälpa till att reducera utlastningstiden. Den består av delad lucka med två halvor som kan lasta ut upp till 500 mm stora detaljer, ut från arbetsområdet inom en sekund. Laserluckan på TruMatic 7000 är utrustad med borstfält och kan även lyftas en till två mm så att plåten inte får kontakt med laserdynan under tiden maskinen skär. Detta innebär inga repor på plåtens undersida vid laserskärning. Dessa åtgärder är en del av den repfria processtrategin för TRUMPF kombi.

Den aktiva dynan arbetar underifrån som ett andra stanshuvud. Den är inbyggd på undersidan av arbetsbordet och reglerbar i höjd. Vid positionering eller förflyttning kan den sänkas ner utan att röra plåten. Så även under stansning och formning repas inte plåten på undersidan. Den aktiva dynan möjliggör mer flexibilitet för användaren genom att större och högre omformningar erbjuds med helt nya verktyg. Som tillägg kan uppgående och nedgående formning göras i en uppspänning. Det är för att den aktiva dynan gör det möjligt att forma underifrån på följande sätt; maskinen positionerar plåten medan dynan är nedsänkt. När plåten är i önskad position fixerar stanshuvudet plåten ovanifrån och dynan gör det aktiva slaget underifrån. Sedan flyttar sig stanshuvudet och dynan tillbaka till utgångsposition innan plåten åter positioneras.

En ytterligare fördel med den aktiva dynan är att plåten helt och hållet ligger på bordet hela tiden, vilket innebär att bearbetning kan göras närmare klovarna eftersom plåten inte deformeras. Detta reducerar klovarnas dödområde och sänker materialkostnaden. Dessutom förenklar den aktiva dynan programmering av maskinen. Det finns inga störkonturer som måste tas hänsyn till vid beräkning av positioneringsrörelse.

Jämte laser- och stansfunktionerna har också automatiseringen tagit ett steg framåt för att matcha maskinens produktivitet. När man vid in och utlastning använder SheetMaster, som helt integreras med den öppna NC-styrningen, kan maskinen skära och lasta av upp till fyra detaljer samtidigt. T SheetMaster har fyra sugkoppslister.som kan positioneras upp till 120 mm Y-riktning. Tillsammans med sugramen som kan flyttas 400 mm kan sugkoppslisterna positionera till höger och vänster om laserhuvudet. Sugkoppslisterna, vars flexibla sugkoppar som alla är vakumövervakade suger in detaljerna innan de är separerade från plåten. De sista millimetrarna av skärningen utförs med plåten stillastående vilket ökar processens tillförlitlighet även för komplexa geometrier.

För mer information kontakta Stefan Wallén Försäljningsansvarig på TRUMPF maskin ab: stefan.wallen@se.trumpf.com Telefon: + 46 322 66 97 00

TRUMPF maskin ab
Box 606 (besöksadress Aleforsvägen 5 44139 Alingsås)
441 17 Alingsås
Alingsås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562403369

Kontaktperson

KG
Karin Gustafsson
Marknadskoordinator
+46 322669700 karin.gustafsson@se.trumpf.com

Sänd till en kollega

0.046