23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Världsnyheter för första gången i Skandinavien!

AMADA satsar stort och kommer att visa många spännande lösningar på mässan.

Den 28-30 maj går plåtmässan Scanplåt av stapeln för första gången. Detta är en mässa som är anpassad för alla som arbetar med plåt eller plåtbearbetande maskiner. Ett måste att besöka!

AMADA satsar stort och kommer att visa många spännande lösningar på mässan. Vi kommer att visa världens snabbaste fiberlaser FOL 3015 AJ. Denna maskin är utrustad med linjärmotorer som har förflyttningshastighet på hela 340 m/min och 5G acceleration. Maskinen kan uppnå skärhastigheter på över 100 m/min! Inte nog med att maskinen är snabb, den har även möjlighet att byta dysan med automatik. Vilket leder till flexibel produktion av små serier och vid växlande materialtyper och tjocklekar. Laserkällan är AMADA’s egenutvecklad resonator på hela 4kW. Fiberlaserns fördelar är låga driftskostnader samt förenklad skärning av reflekterande material. Det har också möjliggjort skärning av material som tidigare har varit besvärligt att hantera i laser, så som koppar, mässing och titan.

AMADA’s produktions filosofi är att minska ställtiden och öka produktiviten! En maskin som ofta är förknippad med mycket ställ och låg produktivitet är manuell kantpressning. Därför kommer vi att visa ett antal nyheter runt ämnet kantpressning.

Det första steget för att lyckas med kantpressning är en korrekt ämnesberäkning samt att en bocksimulering har utförts för att bekräfta att detaljen verkligen går att tillverka. Detta gör via våra offline mjukvaror Sheetworks och BendCAM. Men inte nog med detta, det går även att få systemet att utföra en beräkning för gemensamma ställ. Denna lösning innebär att flera detaljer kan tillverkas i en och samma riggning. Vilket leder till färre ställ per körning och ökad produktivitet.

För att ta kantpressning till en ny nivå erbjuder vi lösning HD ATC. Detta är en kantpress som kan byta verktygen helt automatiskt. Fördelarna med denna lösning är att verktygen byts medan operatören arbetar med det externa stället. Denna maskin är även utrustad med automatisk vinkelmätning. Detta är verkligen den optimala lösningen för lågvolyms tillverkning!

Från och med 2013 har AMADA rättigheter att sälja TimeSavers i Skandinavien. Dessa maskiner löser avgradning och slipning av plåtdetaljer. TimeSavers har ett brett program som kan anpassas till kundens behov. Under Scanplåt kommer vi att visa modellen Rotary Brush, denna maskin är utrustad med borstar för avgradning samt slipband för ytslipning. För de som har höga krav på detaljfinish är detta lösningen!

Vi kommer även att visa stansmaskinen EM 3612 M2. En fullformats servodriven stansmaskin med oändliga möjligheter för formning, gängning och stansning. Givetvis kommer det även att presenteras verktyg, mjukvaror och tillbehörsnyheter.

Varmt välkommen att besöka oss på Scanplåt!

Amada Scandinavia AB
Borgens Gata 16-18
441 39 ALINGSÅS
Alingsås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564025814

Kontaktperson

PB
Peter Book
Säljare Specialist
peter.book@amadasweden.se

Sänd till en kollega

0.032