23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ruukki Raex 400 rör är det hårdaste kallformade stålröret i världen

Ruukkis höghållfasta och slitstarka specialstål finns nu som rör och hålprofiler

Raex 400 rör är nästan tre gånger hårdare än vanligt S355 standardstål. Hela rörväggen har en martensitisk, homogen mikrostruktur som garanterar lång livslängd i tillämpningar där nötande material pumpas.

Raex 400 rör har konstruerats för kostnadseffektiv transport av våt cement och andra halvflytande vätskor och slitmaterial. Det förbättrar betydligt pump- och muddringsutrustningens prestanda och ger den en längre livslängd än normalt. Stålrören kan också användas för slitdelar i gruvmaskiner, schakt- och muddringsutrustning samt i skogsmaskiner och skogsutrustning.

Ruukki Optim 700 Plus MH hålprofiler

Ruukkis extra höghållfasta Optim 700 Plus MH hålprofiler gör det möjligt att tillverka lyft- och transportutrustning med låg vikt utan försämrade egenskaper. Den låga vikten ger besparingar i bränslekostnader och resulterar i högre nyttolastkapacitet. Optim 700 Plus MH hålprofiler överträffar klart standardkraven och egenskaperna hos liknande stål på marknaden.

Optim 700 Plus MH hålprofiler har förbättrad kallformbarhet och slagseghet, vilket gör dem idealiska för tillämpningar som mobila maskiner, utrustning för materialhantering och kranar, där det krävs hög styrka i kombination med mycket god användbarhet. Produkten har också förbättrade svetsegenskaper.

Ruukki strävar efter att ständigt förbättra energieffektiviteten i sin stålproduktion. Företaget är rankat som ett av de mest energieffektiva i världen inom järntillverkning och använder nästan den minimala mängd kokskol som nuvarande teknik medger. Med sin starka FoU-kapacitet kan Ruukki utveckla produkter med hög kvalitet som svarar mot marknadens och olika branschers behov.

För mer information, kontakta:
Thomas Hörnfeldt, Senior Vice President, Special Steels & International Sales, Ruukki Metals, Tel. +46 10 78 78414

Ruukki specialiserar sig på stål och stålkonstruktion. Ruukki förser sina kunder med energieffektiva stållösningar för bättre boende, arbete och mobilitet. Vi sysselsätter omkring 9 000 personer och har ett omfattande distributions- och återförsäljarnätverk i runt 30 länder, bl.a. Norden, Ryssland och andra håll i Europa och tillväxtmarknader som t.ex. Indien, Kina och Sydamerika. Nettoomsättningen under 2012 uppgick till 2,8 miljarder euro. Bolagets aktie är noterad på NASDAQ OMX Helsingfors (Rautaruukki Oyj: RTRKS). www.ruukki.se

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Sänd till en kollega

0.032