23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Varmklippning kortar cykeltiden för presshärdning

Presshärdningstekniken går stadigt framåt. För att möta kundernas behov av allt kortare cykeltider vidareutvecklar AP&T nu lösningar för bland annat varmklippning.

Presshärdningstekniken går stadigt framåt. För att möta kundernas behov av allt kortare cykeltider vidareutvecklar AP&T nu lösningar för bland annat varmklippning – en metod som kan korta cykeltiden rejält jämfört med konventionell laserskärning – och som allt fler kunder nu intresserar sig för.

I takt med att allt fler tillverkare av fordonsdetaljer väljer att använda sig av presshärdning, utvecklas också tekniken. Kundernas efterfrågan på allt kortare cykeltider är den viktigaste drivkraften.

– Ett sätt att korta den totala cykeltiden är att ersätta en stor del av dagens laserbearbetning med varmklippning. Om man dessutom ser till att blanksen redan från början har rätt form, kan produktiviteten förbättras rejält och laserskärningen på vissa produkter helt tas bort, säger Johan Friberg, senior advisor på AP&T.

Varmklippning innebär kortfattat att klippningen sker med hjälp av presshärdningsverktyget – de båda momenten sker i princip samtidigt och påverkar inte cykeltiden i presslinjen.

se.aptgroup.com

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Sänd till en kollega

0.079