23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Haveri- och skadeundersökning

Laboratoriet genomför undersökningar i syfte att utreda skadeorsak i samband med haverier.

En grundläggande definition av en skada eller ett haveri är oförmåga för en komponent, maskin eller process att fungera på ett riktigt och förväntat sätt.

Haveri- och skadeundersökning kan innebära omfattande undersökningar, vilka förutom metallografi även inkluderar kemiska analyser och mekanisk provning. Syftet med detta är att det ska leda till ett svar om orsak till uppkommen skada alternativt haveri, och genom detta kunna rekommendera lämpliga åtgärder och förändringar.

Ofta är det inte enbart en enda orsak som ligger till grund för en skada eller ett haveri, utan det kan vara flera faktorer som spelat en roll. I vissa fall har det visat sig att frånvaro av en av de påverkande faktorerna varit nog för att förhindra skada/haveri.

Det viktiga vid en undersökning är att bibehålla ett öppet sinne och att inte fokusera på den mest troliga eller lättillgängliga orsaken ("silver-bullet theory"), eftersom den kan vara mångfacetterad.

Skador och haverier kan ha sin orsak i bl.a. utmattning, korrosion, defekter, värmepåverkan, materialval, miljö, överbelastning för att nämna några. Safe Control har även mångårig erfarenhet och kompetens som avser de problem och skador som kan relateras till svetstekniska problem.

Safe Control Materialteknik i Göteborg AB
Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5566047832

Sänd till en kollega

0.031