23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Kantpressorder till Din Maskin

Manovi investerar i en kantpress i ergo-utförande

Manovi AB är innovatörens bästa vän, hela vägen från teknisk utveckling till prototyper och produktion. Företaget grundades 1995 och har vuxit snabbt genom investeringar och tillsammans med sina uppdragsgivare. Kunderna är bland annat utvecklingsföretag inom industri, elektronik och medicin. Drygt 20 medarbetare finns på kontor och tillverkningsanläggningar i Torpa strax norr om Varberg och Skillingaryd i Småland.

Manovi har investerat kontinuerligt i en uppdaterad verkstad och är därför en komplett samarbetspartner med hög precision. Allt de gör sker i nära samarbete med uppdragsgivarna. Manovi levererar helheten, lagerhåller och effektiviserar logistiken med korta ledtider och bantade kostnader som resultat.

Den servoelektriska kantpressen som man har beställt är en 35 tons 1,25 meters maskin i Ergo-utförande från Safan. Det innebär att maskinen har en öppning i stativet för en fotpedal i specialutförande. Den har även ett justerbart fotstöd samt ergonomistol och bord.

Hannu Severikangas, VD och delägare i företaget, berättar:
- Vi har under åren lagt ut en hel del av plåtbearbetningen på extern leverantör men insåg att de går på knäna på grund av större volymer. Vi tyckte att det var dags att ta in delar av bearbetningen i huset för att ha bättre kontroll på produktion och leveranser. Dessutom är det viktigt för oss att förbättra oss på att ta fram prototyper och småserier och det gör vi nu genom investeringen. Efter ett noggrant urval så valde vi Safan E-Brake tack vare att den kändes mest genomtänkt och modern. Ergonomi är viktigt och var ett krav från oss, likaså låg förbrukning. Safan E-Brake motsvarade våra önskemål och nu kommer vi att bli ännu bättre på prototyper och serieproduktion. Vi kommer att programmera den direkt i maskin samt offline mot 3D-underlag vilket ligger i linje med vår strävan att vara snabba med hög kvalitet.

Safan E-Brake från Din Maskin har en servoelektriskt driven pressbalk som möjliggör höga presshastigheter med en extrem noggrannhet. Den har en rörlig övre pressbalk och ett patenterat drivsystem där kraften överförs till pressbalken via rullar som är placerade längs med balken, vilket minimerar balkens återfjädring. Maskinen har linjärskalor för hög noggrannhet och låg ljudnivå under användning. Returslag utförs med säkerhetsfjädrar vilket garanterar retur av balken även vid strömavbrott.

För ytterligare information om Safan kantpressar, kontakta en säljare på Din Maskin 0370-693400

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Sänd till en kollega

0.046