23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Stark expansion av Ruukkis globala försäljningsnät inom specialstål

Ruukki utökar sitt globala försäljningsnät inom specialstål genom att öppna nya kontor och anställa över 40 experter för att stärka försäljning och teknisk service.

Målet är tillväxt i specialstål i såväl Asien, Afrika och Amerika som i Europa.

Ruukkis mål är att försäljningsnätet ska täcka alla viktiga marknadsområden och ge stöd till det befintliga effektiva partnernätverket. Ruukki kommer att nyanställa i Amerika, Afrika, Kina, Mellanöstern Sydostasien och Australien. I Europa planerar Ruukki att anställa nya professionella säljare i nästan alla länder där man har verksamhet, bland annat Tyskland, samt Polen och andra östeuropeiska länder.

I år har Ruukki för avsikt att rikta in sin stålverksamhet ännu starkare på specialstål: höghållfasta, slitstarka och specialbelagda stål. Samtidigt kommer företaget att öka sin globala försäljning av specialstål, vilket innebär att distributionsnätet expanderar och diversifieras och att säljorganisationen stärks betydligt. I våras öppnade Ruukki nya försäljningskontor i Toronto i Kanada och i Santiago de Chile.

"Genom att vi är nära kunderna även geografiskt kan vi ge ännu snabbare och flexiblare service än förut. Bland annat byggnads- och gruvindustrin erbjuder stor tillväxtpotential på både utvecklade marknader och tillväxtmarknader. Genom att stärka vår tekniska kundsupport kan vi erbjuda teknisk rådgivning och samarbete till allt fler kunder", säger Thomas Hörnfeldt, SVP, Special Steels & International Sales på Ruukki Metals.

Ruukkis specialisering inom stålverksamheten har visat sig vara framgångsrik. Det är betydligt större lönsamhet inom specialstål än i standardprodukter, och prissvängningarna är mindre. På senare år har Ruukki byggt upp en plattform för specialisering och har nu en god ställning på marknaden med starka varumärken i specialstål såsom Raex, Optim, Laser och Ramor. För att nå framgång i dagens affärsmiljö krävs det allt mer avancerad och snabbare specialisering.

För mer information, kontakta:Thomas Hörnfeldt, SVP, Special Steels & International Sales, Ruukki Metals, +46 10 787 8414

Ruukki specialiserar sig på stål och stålkonstruktion. Ruukki förser sina kunder med energieffektiva stållösningar för bättre boende, arbete och mobilitet. Vi sysselsätter omkring 9 000 personer och har ett omfattande distributions- och återförsäljarnätverk i runt 30 länder, bl.a. Norden, Ryssland och andra håll i Europa och tillväxtmarknader som t.ex. Indien, Kina och Sydamerika. Nettoomsättningen under 2012 uppgick till 2,8 miljarder euro. Bolagets aktie är noterad på NASDAQ OMX Helsingfors (Rautaruukki Oyj: RTRKS). www.ruukki.se

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Sänd till en kollega

0.031