23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Gerdins Nordkomponent gör storinvestering!

Gerdins Nordkomponent har sedan tidigare två stans- vinkelsaxar från Finn-Power och Din Maskin.

Gerdins Nordkomponent AB ingår i Gerdins Group och är lokaliserat i Sollefteå. De har, sedan många år och i nära samarbete med sina kunder, tillverkat plåtdetaljer allt från enklare detaljer till färdiga system. Konstruktion och design av artiklar och produkter är centralt i deras sätt att arbeta mot sina kunder inom många olika branscher. Det huvudsakliga verksamhetsområdet är kundanpassade plåtbaserade kapslingar med eller utan montage samt andra tunnplåtskonstruktioner.

Gerdins outside! – kapslingar i aluminium, deras specialistkompetens
Gerdins är idag en av Sveriges största tillverkare av kapslingar i aluminium och har inom detta område stor erfarenhet, kompetens och förmåga att både konstruera, producera och leverera kapslingar i större volymer på ett mycket kostnadseffektivt sätt. Många av kapslingarna är IP-klassade för utomhusbruk. Företaget omsätter 90 Mkr och har 65 anställda.

Joakim Falk, VD på företaget, berättar;
- Vi har under ett par år haft en positiv utveckling tillsammans med våra kunder. I slutet på förra året bestämde vi oss för att ytterligare öka vår stanskapacitet för att möta efterfrågan och samtidigt reducera driftskostnader, öka tillgängligheten och förbättra kvaliteten.

För oss är det en stor investering och det är viktigt att vi kan lita på vår leverantör under hela processen. Det har varit en viktig urvalsfaktor för oss. Vi ser positivt på framtiden och väntar nu med spänning på den nya maskinutrustningen, avslutar Joakim.

Gerdins Nordkomponent har sedan tidigare två stans- vinkelsaxar från Finn-Power och Din Maskin. Dessa är kopplade till ett Finn-Power Night Train FMS® för längre obemannad körning där även den nya maskinen kommer att integreras.

SGe stans- vinkelsaxPrima Power SGe integrerar stansning och klippning i en flexibel plåtbearbetningscell där vinkelsaxen har ett eget servoelektriskt drivsystem vilket gör att klipprörelsen utförs både snabbt och med hög precision.

Stansmaskinen är en 30 tons servoelektrisk maskin med Siemens Beckhoff TwinCAT-styrning, nylonborstbord, programmerbara spänntänger, vridbara verktyg, Multitool mm. Standardkonceptet innehåller även automatisk inmatning, sortering av klippskrot och detaljer samt programmeringsmjukvara.

Processen börjar med att utvalt plåtformat matas in i maskinen. Därefter stansas och klipps plåten och detaljerna matas ut till sortering eller stapling. Med Prima Power SGe minskar genomloppstiderna, skrotprocenten, verktygsslitaget och detaljpriset samtidigt som kapaciteten och detaljkvalitén ökar.

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Sänd till en kollega

0.031