23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

WWS Metallformen formar framtiden med pressar från AP&T

WWS Metallformen GmbH i Hatzenbühl i sydvästra Tyskland är specialister på avancerad plåtformning. Företaget levererar verktyg, prototyper och korta serier av produkter för främst fordonsindustrin.

Under 2013 har man utökat sin kapacitet, bland annat genom att investera i två nya pressar från AP&T.

– WWS är en av våra äldsta kunder i Tyskland, med två hydromekaniska AP&T-pressar i maskinparken sedan drygt 10 år tillbaka. Fantastiskt roligt att vi återigen får förtroendet att leverera pressutrustning när WWS investerar för framtiden, säger Michael Hunger, AP&T:s försäljningschef i Tyskland.

Sedan WWS Metallformen grundades av Alois Weigel 1982 har verksamheten utvecklats och vuxit stadigt. Idag drivs företaget bland annat av sonen, Christian Weigel, och har ett 110-tal medarbetare, som hjälper sina kunder med allt från konstruktion av verktyg till tillverkning av färdig produkt.

– Kombinationen av erfarenhet, innovationsförmåga och avancerad teknisk utrustning ger oss möjlighet att förverkliga nästan vilka idéer som helst, säger Christian Weigel.

Två nya pressar från AP&T
Den nya pressarna från AP&T är en ODEN-FT med en presskraft på 800 ton och en ODEN-WP med 250 tons presskraft. Båda är allroundpressar för bland annat dragning, prägling och stansning. WWS Metallformen kommer att använda dem främst för tillverkning av olika detaljer till avgassystem för personbilar.

Investeringen i de nya pressarna ingår i den satsning WWS Metallformen gör för framtiden genom att utöka sin anläggning med en helt ny produktionshall på 2 200 m². Här finns förutom den nya 800-tonspressen också all verktygstillverkning, utrustning för laserskärning, lager och personalutrymmen.

Tillförlitlighet och flexibilitet
– Vi valde AP&T av framför allt två skäl. Dels har vi väldigt goda erfarenheter av deras produkter sedan tidigare, dels ger deras styrsystem den frihet och flexibilitet som vi behöver, säger Christian Weigel.

Fakta WWS Metallformen GmbH i Hatzenbühl

- Grundades 1982.
- Konstruerar och tillverkar verktyg för metallformning, tillverkar prototyper och producerar komplexa produkter i små serier.
- Arbetar som partner till kunder inom bland annat fordonsindustri, flygindustri, medicinteknik och konsumentvaror.
- Mer information finns på wws-metallformen.de

se.aptgroup.com

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Sänd till en kollega

0.031