23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AMADA lanserar “Amada Global Innovation Center (AGIC)”

Platsen för att samskapa framtiden för plåtbearbetning

Den 3 februari 2023, AMADA CO., LTD. (Isehara City, Kanagawa Prefecture, VD och koncernchef: Tsutomu Isobe) öppnade "Amada Global Innovation Center" (nedan kallat "AGIC") på företagets huvudkontor i Isehara City, Kanagawa Prefecture. Baserat på konceptet att vara en "plats för att samskapa framtiden för plåtbearbetning" etablerades AGIC nyligen för att lösa de många utmaningar som kunder runt om i världen står inför, inklusive deras krav på "stöd för nya material och bearbetningstekniker", "förbättring av automation och produktivitet”, och produktionsinnovation. Det befintliga ”Solution Center” totalrenoverades för att skapa en anläggning med en total golvyta på cirka 30 000 m2 och toppmoderna funktioner i den största anläggningen i branschen över hela världen.

AGIC är utrustad med en mängd olika miljöer och funktioner. Detta inkluderar Innovation LABO, som är ett laboratorieutrymme specifikt för kunder, och Innovation SITE, där kunder kan uppleva över 90 modeller av de senaste maskin- och teknikprodukterna. Den här platsen inkluderar också Engineering FIELD, som utnyttjar den kunskap som samlats av AMADA med de senaste IoT-systemen, och området för att skapa framtidens tillverkning med toppmodern digital bildutrustning och informationsenheter. Kunder som använder AGIC kommer att arbeta tillsammans med AMADA för att utforska framtiden för tillverkning och använda anläggningen som en plats för att skapa innovation.

Tillverkningsanläggningar på plåtbearbetningsmarknaden står inför de globala trenderna av "åtgärder för ett koldioxidfritt samhälle", "brist på arbetskraft och kvalificerad arbetskraft" och "AI och digital transformation (DX) genom utvecklingen av informationsteknologi", så att ta itu med dessa frågor är en brådskande uppgift.

AMADA etablerade den nya Innovation LABO på AGIC som den första anläggningen i industrin för att bidra till lösningen av dessa utmaningar, och kommer att anta utmaningen med framtida processteknik genom att verifiera kundernas tillverkning. I nio kundspecifika utrymmen som alltid är utrustade med de senaste lösningarna och avancerad inspektionsutrustning kan kunderna ta itu med de olika utmaningar de möter i sitt eget företag genom att tillsammans med AMADAs tekniska personal verifiera deras bearbetning och frågor som kvalitetskrav där och då.

”Innovation SITE” har produktområden för plåt, skärning och konstruktion samt pressar, men det är inte bara en konventionell visning av maskinerna. Med konceptet att gå från "vad som är möjligt" till "varför det är möjligt" gör anläggningen det möjligt för besökare att uppleva AMADAs elementära och senaste teknologi, såsom för mekanismer och strukturer. Syftet är att fördjupa förståelsen och tillfredsställelsen hos kunderna genom att ge dem en upplevelse centrerad kring de tekniska orsakerna till varför noggrannheten är högre än tidigare och varför bearbetningen är möjlig.                                                                                                           

AGIC totalrenoverades också som en miljövänlig byggnad. Genom samarbete med större totalentreprenörer och olika tillverkare i Japan installerades den senaste luftkonditioneringsutrustningen och belysningen, energiförbrukningen minskade och även förnybar energi tas tillvara, bland annat med storskalig installation av solenergiproduktion. Som ett resultat minskade CO2-genereringen med hälften jämfört med det tidigare Solution Center.

Som en maskintillverkare på den globala plåtbearbetningsmarknaden avser AMADA att AGIC ska spela en central roll för sina 15 innovationscenter och tekniska center i Japan och utomlands. Förutom teknik som är den första i sitt slag i Japan kommer AMADA även att samarbeta med baser runt om i världen för att arbeta för att skapa framtidsinriktad tillverkning och innovation, och kommer att sprida denna information till världen. 

■ Översikt över AGIC

1. Namn : Amada Global Innovation Center

2. Plats inom AMADAs huvudkontor, 200 Ishida, Isehara City, Kanagawa

3. Byggarea ca. 17 000 m2 (stålstomme, 3 våningar)

4. Total golvyta cirka 30 000 m2

Den största interna utställningsanläggningen globalt. En "comprehensive proposal function facility" skapas i samarbete med det angränsande AMADA Forum (en 12 våningars mångsidig utbildningsanläggning utrustad med boendefaciliteter)

5. Konceptet "Plats för att samskapa framtiden för plåtbearbetning"

6. Huvudsakliga funktionsområden

Innovation LABO:

• Nio kundspecifika laboratorierum och ett toppmodernt mätrum

• De senaste lösningarna från AMADA kan användas för att verifiera kundens kvalitetskrav och ny bearbetning.

Innovationswebbplats:

• Installation av 90 modeller av plåt, skär- och konstruktions- och pressutrustning

• Ett område där besökarna inte bara kan uppleva maskinutställningar utan även elementär teknik och olika andra tekniker

Ingenjörsområde:

• Detta främjar övergångarna och utvecklingen av tjänsten som tillhandahålls av AMADA, vilket är dess största differentierande funktion

• Senaste mjukvaran, produktionshantering och IoT-support

Andra områden :

• Ett stort område för affärsförhandlingar och annan mångsidig användning, utrustad med ultraavancerad digital videoutrustning

• "Precision Sheet Metal Technology Fair Exhibition Area" osv.

Amada Scandinavia AB
Borgens Gata 16-18
441 39 ALINGSÅS
Alingsås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564025814

Kontaktperson

PB
Peter Book
Säljare Specialist
peter.book@amadasweden.se

Sänd till en kollega

0.094