23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Produktionsanpassade verktygslösningar

Produktionsanpassade verktygslösningar/specialverktyg kan verka krångligt och vissa kunder tror ofta att det är förknippat med höga kostnader, men i normalfallet är det inte så.

Att produktionsanpassa sina verktyg kan vara ett effektivt och lönsamt sätt att optimera produktionen.

Vi träffade Daniel och Joakim som arbetar som applikationstekniker hos oss på Ravema för att lära oss mer om specialverktyg. Som applikationstekniker stöttar de säljare och kunder för att optimera produktionen utifrån kundens förutsättningar där fokus kan vara ökad processäkerhet eller tidsbesparingar för säkrad lönsamhet. – ”Vi kan titta på hela flödet genom att vi har ett så brett produktsortiment. Inte bara skärande standardverktyg och fixtureringar, utan också kompletta beredningar där specialtillverkade verktyg är en del av lösningen”, säger Daniel.

Allt oftare blir det aktuellt med mer anpassade verktygslösningar; – ”En anpassad lösning är alltid skapad utifrån kundens behov och förutsättningar, det kan exempelvis handla om att spara tid, brist på verktygsplatser eller helt enkelt att detaljen kräver ett anpassat verktyg. Nästan alla kunder har applikationer där någon slags speciallösning kan underlätta deras produktion”, fortsätter Daniel.

Det finns en vinning för alla att börja titta på specialverktyg, även för de som kör mindre serier. Ofta har denna typ av tillverkning återkommande moment där till exempel ett stegborr i hårdmetall anpassat med fas mot en gänga är ett enkelt sätt att öka lönsamhet och hålla ner antalet verktyg i detaljen. I andra fall är specialverktyget med vändskär det rätta alternativet.

– ”Ravema och våra leverantörer har arbetat hårt för att automatisera och standardisera processer för speciallösningar som gjort att det blivit billigare, snabbare och enklare än vad det var förr. Från att vi får en förfrågan och börjar arbeta tillsammans med kunden går det snabbt att få fram ett färdigt verktyg”, säger Joakim.

Den största fördelen med att använda sig av ett specialanpassat verktyg är att du får ett ekonomiskt alternativ som är skapat för just den aktuella applikationen. Brytpunkten till lönsamhet är oftast mycket lägre än man tror. – ”Många gånger kan ett anpassat verktyg till och med ha samma inköpskostnad som ett standardverktyg, samtidigt som det tillför något mer värdeskapande för applikationen”, säger Joakim.

Sammanfattningsvis är produktionsanpassade verktyg ett smart alternativ för företag som vill lösa sina produktionsutmaningar och öka sin lönsamhet. Kontakta våra kunniga tekniker eller din Ravema-representant för att få mer information om hur vi kan hjälpa ditt företag med anpassade verktyg.

Läs mer om Ravema på: www.ravema.se

Ravema AB
Margretelundsvägen 1
Box 423
331 24 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560449786

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.046