23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Panasonic Toughbook går nya vägar för att förlänga livstiden på datorer och surfplattor

För att ytterligare förlänga livslängden på sina produkter har Panasonic TOUGHBOOK inrättat ett nytt hållbarhetsprogram som syftar till att återuppliva och återanvända kasserade enheter på ett ansvarsfullt sätt.

Enligt World Economic Forum slänger en genomsnittlig EU-medborgare 17,7 kilo elektroniskt avfall varje år. Tyvärr är det enligt World Economic Forum bara 20 procent av världens totala mängd elektroniskt avfall som vi vet samlas in och återvinns.

Därför har Panasonic TOUGHBOOK Europe inrättat det ideella hållbarhetsprogrammet TOUGHBOOK Revive, som syftar till att återuppliva eller återanvända de robusta Panasonic TOUGHBOOK-enheter på ett ansvarsfullt sätt.

Produkter ska repareras eller återvinnas
Avsikten är att erbjuda alla företagets europeiska kunder att ytterligare förlänga livslängden på kasserade produkter. Detta sker genom att enheterna skickas till Panasonics europeiska servicecenter i Cardiff, där de repareras eller återvinns på ett ansvarsfullt sätt, i stället för att kunderna själva gör sig av med dem. Produkterna kommer sedan antingen att doneras till välgörenhet, säljas vidare till företag som arbetar aktivt med att nå sina hållbarhetsmål, eller återvinnas. Eventuella intäkter kommer att användas för att täcka kostnaderna för att reparera enheterna.

Panasonic TOUGHBOOK uppmuntrar alla sina kunder att på detta sätt bidra till en cirkulär ekonomi i stället för att slänga uttjänta produkter och bidra till världens snabbt växande problem med elektroniskt avfall.

"Det finns inga snabba lösningar, men vi är fast beslutna att fortsätta sätta hållbarhet i centrum för allt vi gör. Det här initiativet bygger på vårt globala engagemang för att bli koldioxidneutrala och sträcker sig över hela cirkulationen av våra produkter, med ett åtagande att förbättra miljön vi lever i. Jag är övertygad om att våra kunder kommer att ta till sig TOUGHBOOK Revive för att hjälpa till att skapa en mer hållbar framtid tillsammans med oss”, säger Daichi Kato, Head of Mobile Solutions Division på Panasonic Connect Europe. Han hänvisar till Panasonics hållbarhetsprogram "GREEN IMPACT", där Panasonic har satt som mål att uppnå koldioxidneutralitet för sin egen affärsverksamhet före 2030 och i hela värdekedjan före 2050. 

Fortsätter med modulär konstruktion av enheter
Panasonic TOUGHBOOK planerar även att fortsätta att investera stort i hållbar design av företagets produkter. Införandet av modulära enheter som TOUGHBOOK 40, 55 och G2 förlänger produkternas livslängd genom att användarna snabbt och enkelt kan modifiera enheterna för att möta förändrade utmaningar genom den modulära konstruktionen. På samma sätt är produkterna utformade så att nätadaptrar, dockningsstationer och batteripaket inte behöver bytas ut när enheterna uppgraderas.

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Sänd till en kollega

0.031