23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hjälper tillverkare att snabbare åtgärda problem med kvalitet genom molnbaserad mätrapportering

• Ny molnbaserad mjukvara för mätrapportering konsoliderar olika rapporteringsverktyg och presenterar mättekniska trendanalyser i en dashboard för ett brett spektrum av mätsystem från Hexagon och tredje part • Användarna kan under produktionen enkelt och i realtid spåra trender i detaljernas kvalitet på alla enheter, få automatiska varningar och felsöka problem med interaktiv visualisering och jämförelserapporter med "CAD-to-metrology" • Inbyggda samarbetsstöd gör att tillverkarna kan lösa kvalitetsproblem snabbare och via ett enkelt webbgränssnitt dela uppdaterad information med kollegor och intressenter i leveranskedjan

Hexagon Manufacturing Intelligence-divisionen har lanserat en ny molnbaserad mjukvara för trendrapportering av mätdata för kvalitetsexperter och tillverkare. Den lättillgängliga och intelligenta mjukvaran hjälper erfarna användare att bli mer produktiva genom att automatiskt samla in och bearbeta realtidsdata, så att tillverkningsteamen snabbt kan analysera och rapportera om viktiga mätvärden för kvalitetskontroll och lösa eventuella problem tidigare.

Historiskt sett har daterade användarupplevelser och processer baserade på analys lett till frustration, ineffektivitet och långsammare arbetsflöden. Dessutom måste företagen dela med sig av aktuell information internt och till partner i leveranskedjan. Metrology Reporting, en Nexus-app, använder Hexagons kraftfulla plattform för att hjälpa företag att låsa upp outnyttjade mätdata från sin utrustning, identifiera problem med toleranser och spåra problem med en viss del till ett sats-ID för att få en bättre förståelse för problemet och ge en snabb lösning. Den gör kritiska indikatorer tillgängliga för alla användare via ett tydligt användargränssnitt och tillhandahåller uppdaterade rapporter på alla enheter. 

Användare med olika erfarenhet kan nu konsumera mätdata i molnet. Det gör det möjligt att följa delars mättrender mot fastställda gränsvärden och kvalitetskontroller, spåra fel tillbaka till källan och på ett bättre sätt skapa mätrapporter för ständiga förbättringar. Användare kan bjuda in externa användare att få tillgång till en skrivskyddad rapport i realtid via Nexus, vilket effektiviserar efterlevnadsrapporteringen och granskningar med kunder eller leverantörer.

För mer erfarna kvalitetsexperter kompletterar programvaran deras favoritprogram med en intuitiv användarupplevelse som effektiviserar rapporteringen och sparar tid. När appen lanseras ansluter den till vanliga mätmjukvaror som Hexagons PC-DMIS och QUINDOS och kommer även att stödja tredjepartsresurser, vilket ger snabb hantering och rapportering av data i molnet utan någon ny lokal IT-lösning. Genom att visa mätdata från PC-DMIS och QUINDOS kan användarna övervaka dimensionella kvalitetsmått tvärs över satser med delar och från en mobil enhet djupdyka i en individuell del när de inte befinner sig på verkstadsgolvet.

Tillverkningsteam får också ökad trygghet i vetskapen om att teammedlemmarna kan få automatiska varningar när produktionen ligger utanför toleranserna. Genom att logga in via vilken webbläsare som helst kan användare få tillgång till mätdata var och när som helst. Filtrerings- och rapporteringsfunktioner hjälper användaren att snabbt komma åt den information som krävs.

"Kunderna kan enkelt ladda upp outnyttjade mätdata för att upptäcka trender och snabbt åtgärda kvalitetsproblem. Att mata tillbaka kvalitetsdata till dem som tillverkar delar är avgörande för ökad kvalitet och produktivitet, men det betyder inte ett helt förändrat arbetssätt – tvärtom. Metrology Reporting kompletterar vår datormjukvara som PC-DMIS eller QUINDOS med molnteknik, intuitiv visualisering och bra användarupplevelse, vilket förenklar samarbetet med arbetskamrater och externa intressenter." säger Gary Peacock,General Manager Metrology Software på Hexagon.

Hexagons Nexus Digital Reality Platform är utformad för att lösa upp flaskhalsar i innovationen och underlätta för samarbetet för multidisciplinära team under produktens hela livscykel. Nexus hjälper tillverkare att låsa upp nya datainsikter, bryta ner silos och samarbeta för att lösa problem snabbare och enklare tillsammans. Genom att koppla mätdata till Nexus får kunderna tillgång till ett växande antal Nexus-anslutna appar och lösningar, vilket möjliggör "closed loop quality" och registrering av data som saknas på grund av den digitala tråden. 

Vid lanseringen sker för närvarande alla dataflöden via Hexagons PC-DMIS och QUINDOS. Annan Hexagon-mjukvara kommer att stödjas, inklusive VGSTUDIO Max och Inspire, och den är även öppen för andra leverantörer. 

Testa Metrology Reporting, en Nexus-app, utan kostnad på nexus.hexagon.com  

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031