23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Få hjälp med att identifiera och lösa buller- och vibrationsproblem från maskiner

Bullerdämpning av maskiner och minskning av maskinbuller är avgörande för arbetsmiljön, produktiviteten och välbefinnandet på arbetsplatserna. Det är viktigt att identifiera och bedöma de specifika buller- och vibrationsproblemen och välja de lämpligaste produkterna och metoderna för att hantera dem.

Här fokuserar vi på några av de viktigaste produkterna för bullerdämpning av maskiner och maskinbuller: Ljudabsorbenter, bullerinkapslingar och vibrationsdämpare.

 

Minska maskinbullret med bullerinkapslingar
Buller- och maskininkapslingar är en av de mest effektiva metoderna för bullerdämpning. Maskininkapslingar fungerar som ett skyddande skal omkring maskinen och reducerar effektivt bullret direkt vid bullerkällan. IAC Acoustics bullerinkapslingar kan byggas som Moduline-bullerinkapsling, vilket är ett byggsystem som är särskilt utformat för att dämpa buller, eller Access Line-maskininkapsling, som är särskilt utformat för att ge åtkomst till en maskin från flera sidor. Bullerinkapslingar är alltid anpassade till enskilda maskiner och processer för att säkerställa optimal bullerdämpning. 

Läs mer om bullerinkapslingar

 

Ljudabsorbenter för bullriga maskiner 
Ljudabsorbenter minskar reflektionen av ljudvågor när de träffar en hård yta. Ljudabsorbenter används för att förbättra akustiken i arbetsutrymmen och minimera bullerstörningar genom att minska ljudreflektion och efterklangstid i ett rum. Inuti maskininkapslingarna är de mycket effektiva, eftersom maskinljud utan en ljudabsorbent skulle spridas runt inkapslingen utan att dämpas.

Läs mer om ljudabsorbenter

 

Lös vibrationsproblem i industrianläggningar med vibrationsdämpare
En lång rad problem med buller och vibrationer i industrianläggningar kan åtgärdas genom att använda vibrationsdämpare. Vibrationsdämpare används för aktiv eller passiv vibrationsisolering. Aktiv vibrationsisolering dämpar vibrationerna från en maskin så att de inte sprids i exempelvis en byggnad som stomljud. Passiv isolering dämpar strukturella vibrationer så att de inte når känslig utrustning som lastceller eller mikroskop.

Se vårt utbud av vibrationsdämpare här

 

Buller- och vibrationsdämpande lösningar på hög teknisk nivå 
Det är viktigt att notera att bullerdämpande produkter inte bara är bra för medarbetarnas hälsa och välbefinnande, utan också kan bidra till att uppfylla lagstiftningen om bullergränser på arbetsplatsen.

IAC projekterar, beräknar och utvecklar buller- och vibrationsdämpande lösningar på hög teknisk nivå och tillhandahåller helhetslösningar för ett stort antal branscher, inklusive byggbranschen, FoU, testning, audiologi, utbildning, industri och offshore. 

Läs mer om buller- och vibrationsdämpande lösningar från IAC Acoustics

IAC Acoustics A/S
Jernholmen 44
2650 Hvidovre
Hvidovre Kommune
Danmark
VAT nummer: DK11733174
P nummer: 1111111111

Kontaktperson

SE
Sune Ellegaard
Head of Acoustics Department
+45 3634 0777 se@iac-nordic.dk

Sänd till en kollega

0.047