23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Monitor ERP System lanserar banbrytande miljöfunktionalitet – Sustainability by Monitor

Hudiksvallsbaserade Monitor, som specialiserar sig på affärssystem för tillverkningsindustrin, bryter ny mark inom hållbarhet med lanseringen av sin senaste miljöfunktionalitet – Sustainability by Monitor. Denna unika miljöfunktionalitet, som är den första i sitt slag bland konkurrenterna, kommer att hjälpa företag att mäta sin miljöpåverkan, utvärdera den och vidta strategiska åtgärder för att minska utsläpp och resursförbrukning.

Miljökraven är högre än någonsin i dagens tillverkningsindustri. För att kunna konkurrera på en global marknad behöver företag nu också kunna konkurrera på sina utsläppsdata utöver pris och leveranstid. Monitor ERP har därför tagit fram Sustainability by Monitor som hjälper företag att mäta sin miljöpåverkan, utvärdera den och vidta strategiska åtgärder för att minska utsläpp och resursförbrukning.

Monitor går i bräschen bland sina konkurrenter när det gäller att införa denna typ av miljöfunktionalitet. Företaget har 40% av marknadsandelarna i industri-Sverige och kan därför göra ett avtryck på hur Sverige levererar hållbarhetsmässigt i form av minskade klimatavtryck. Det här kommer att sprida sig som ringar på vattnet genom hela leveranskedjan då alla kommer att sträva efter att göra smartare och mer hållbara val och med 5 000 kunder över hela världen hoppas Monitor även att göra avtryck globalt.

– EU-direktivet, CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), innebär att även små och medelstora företag kommer att behöva upprätta hållbarhetsrapporter enligt den nya rapporteringsstandarden, ESRS (European Sustainability Reporting Standards), från och med år 2026. Genom att komplettera data som redan finns i affärssystemet med information gällande energiförbrukning och koldioxidekvivalenter (CO2e), kan Monitor ERP beräkna ditt klimatavtryck på artikelnivå och hjälpa till att strukturera upp sina utsläpp på bolagsnivå (enligt Scope 1, 2 och 3). Genom att synliggöra CO2 på råmaterial, på distributörer, på maskiner och fabrikens totala utsläpp kan man utvärdera sin verksamhet och vidta strategiska åtgärder för att minska utsläpp och resursförbrukning, säger Maria Flöjt, Business Development på Monitor ERP System.

Genom nära samarbete med sina kunder har Monitor utvecklat Sustainability by Monitor som uppfyller företagens unika behov på bästa sätt och fyra testpiloter har provat. Ett av företagen är National Halmstad, som specialiserar sig på tillverkning av högkvalitativa gummi-, plast och fiberprodukter.

– Det största värdet med Sustainability by Monitor ligger i att det hjälper oss identifiera produktgrupper som har den största CO2-påverkan, vilket i sin tur ger oss möjlighet att hitta utrymme för förbättringar. Att ha den omfattande hållbarhetsinformationen sammanställd på ett ställe gör datainsamlingen effektiv och överblickbar. Det ger oss en trygghet, säger Daniel Cervin, Kvalitet och Miljöchef på National.

– Vi hoppas att Sustainability by Monitor kommer att hjälpa våra användare att minska sina miljöutsläpp och att detta kommer att ha en positiv effekt på miljön. Vi är stolta över att vi kan hjälpa till att bidra till en bättre värld genom vår nya miljöfunktionalitet Sustainability by Monitor och vi hoppas såklart att nya företag vill vara med oss på resan, avslutar Maria.

 

Kontakt:
Maria Flöjt, Business Development på Monitor ERP System
Email: maria.flojt@monitor.se
Telefon: 0650-766 00 (växel)

Monitor ERP
Trädgårdsgatan 7
824 26 Hudiksvall
Hudiksvall kommun
Sverige

Kontaktperson

Monitor Marketing Team
Global Marketing Manager
marketing@monitor.se

Sänd till en kollega

0.079