23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion

Redan för ett par år sedan talades det om totalt 40 000 nya arbetstillfällen i Norrbotten och Västerbotten som en följd av industrietableringarna i området. Skellefteå Kommun förutspår att ”Kanske blir det just här som tillväxt och befolkningsökning är som störst i Sverige fram till 2030.” En tillväxt som även skapar nya affärsmöjligheter för den etablerade industrin.

Norrsken Metall är sedan många år en välkänd legotillverkare i Skellefteåregionen. Deras specialitet är att bearbeta material i olika dimensioner, främst järn, aluminium och rostfritt, men även andra material såsom koppar och plast. Att skära, bearbeta, svetsa, bocka, ytbehandla, montera och leverera ingår normalt i deras uppdrag.

Företaget har använt sig av Vattenskärning sedan 2000, och det var dags att byta till en mer tillförlitlig maskinlösning. Den egna maskinen var på upphällningen hade återkommande driftproblem. Patrik Flodin och Niklas Fällman, ägare till Norrsken Metall, kom i kontakt med Christian Svensson, säljansvarig på Water Jet Sweden. Christian har över 25 års erfarenhet att vattenskärning och vattenskärningsmaskiner.

-          Tillsammans med kunden har vi tagit fram en maskinlösning som både ger ökad kapacitet och bättre tillförlitlighet, berättar Christian Svensson.

Den nya maskinen av Grand-modell är ett robust och kraftfullt maskinsystem för bearbetning av alla typer av material, även hantering av stora eller udda dimensioner. Tack vara Water Jet Swedens sinnrika patent har maskinen samma höga precision oavsett maskinstorlek. Arbetsytan på 3,2 x 7,7 meter har delats in i två arbetszoner för att kunna lasta och lossa samtidigt som maskinen arbetar.

-          Det är många förbättringar, berättar Christian Svensson. Systemen för abrasivmedelstillförsel och slamhantering är extra kraftfulla för att klara skärning utan avbrott och maskinen är utrustad med en kraftigare pump för snabbare skärning, förklarar Christian.

Tack vara investeringen har Norrsken Metall både kapacitet och tillförlitlighet för att möta växande efterfrågan av vattenskärning i regionen. En tillväxt som de redan börjat märka av då dom bland annat har fått flera uppdrag från den nya batterifabriken som är under uppbyggande.

 

Water Jet Sweden AB
Teknikvägen 4
372 38 Ronneby
Ronneby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565169066

Kontaktperson

KW

Sänd till en kollega

0.031