23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Integrerad kontroll och enkel programmering med SMC:s nya el-linjärenheter

Nu lanserar SMC nya elektriska linjärenheter och cylindrar, med integrerad kontrollenhet och enkel programmering via dedikerad mjukvara. Cylinder med inbyggt drivsteg minskar kabeldragningen och ger en kompakt lösning. Användarvänlig programvara i kombination med enkel logik ger snabb uppstart med tillgång till tre valbara positioner. Enheterna är dessutom utrustade med SMC:s batterilösa absolut-enkoder för smidig återstart efter spänningsbortfall.

Nya elektriska linjärenheten EQFS samt el-cylindern EQY har en integrerad kontrollenhet som medger direktanslutning till PLC och dator, något som minskar såväl platsbehov som kabeldragning. Kommunikationskabel, parallell-IO och spänningsmatning ansluts via robusta M12-kontakter med metallhölje för stabil drift och kommunikation. 

Den anpassade programvaran gör driftsättningen snabb och smidig. Alla inställningar är konfigurerbara via en sida och i tre enkla steg; val av driftläge, val av stopp-positioner samt val av hastighet för acceleration och retardation. Förutom de två ändlägena är det även möjligt att välja en tredje, mellanliggande position.

Både EQFS och EQY är utrustade med givarspår, vilket gör att en cylindergivare kan användas för att återge positionen längs hela slaglängden samt fungera som extern sensor för detektering av utgångsläge eller överskridande. Den batterilösa absolut-enkodern håller information om positionen även vid spänningsbortfall, vilket möjliggör en snabb återstart när spänningen återkommer. Avsaknaden av batterier gör underhåll och hantering enklare eftersom varken batteribyte eller deponering behövs.

Initialt erbjuder SMC tre storlekar av den elektriska linjärenheten EQFS, med en hastighet på upp till 1200 mm/s samt en horisontell last på upp till 80 kg. El-cylindern EQY kommer för närvarande i två storlekar med upp till 500 mm/s hastighet och 100 kg i horisontell lastkapacitet.

–Våra nya elektriska linjärenheter kompletterar vårt el-utbud perfekt samtidigt som vi erbjuder ett alternativ till pneumatiska cylindrar med fullt jämförbar funktionalitet. För den som vill köra el, men samtidigt gillar enkelheten hos pneumatikcylindern och har ett begränsat behov av positionering är det här en jättebra lösning, säger Karl-Erik Larsson, produktchef på SMC.

Mer information: 
Karl-Erik Larsson 
Produktchef 
Tel: +46 70-860 20 73 
E-post: kala@smc.nu 

SMC Automation AB
Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Huddinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562764034

Kontaktperson

JK
Joakim Kalcidis
joka@smc.nu

Sänd till en kollega

0.078