23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Inget oljespill med QFS rörsystem från Nordfab

Nordfab, en globalt ledande rörtillverkare inom processventilation, har i samarbete med det danska ventilationsbolaget Kemp & Lauritzen levererat ett QFS rörsystem för oljedimma till industriföretaget TriTech. Resultatet har varit mycket positivt, inte ett enda läckage i rörsystemet har inträffat sedan installationen av QFS.

Snabb installation

Det danska företaget TriTech, specialister på spånborttagning och smidesarbeten i alla material, behövde en bra lösning för att kunna transportera sitt material utan risk för läckage. Nordfabs QFS rörsystem minskar risken för läckage och är avsedd för oljedimma, emulsioner och kylvätskor. Rören är lasersvetsade, böjar och grenrör är tätade, där packningen mellan rördelarna är tillverkade av nitrilgummi. Alla QFS rörkomponenter har en rullad kant i ändarna, vilket gör det enkelt och säkert att montera ihop rör med andra komponenter med hjälp av ett specialdesignat spännband, som även den har en extra packning för bättre tätning. Eftersom Nordfabs QFS rörsystem monteras ihop med ett spännband behövs inga nitar, skruvar eller svetsning, vilket minskar installationstiden med mer än 45% jämfört med installation av rör med flänsar.

Inget oljespill eller hala golv kan äventyra de anställda

Nordfabs QFS rörsystem för oljedimma, eller applikationer där det finns behov av täta processventilationsrör för vätskor, säkerställer att det inte blir onödigt tryckfall på grund av läckage. TriTech är extremt nöjda med prestandan på Nordfabs QFS rörsystem. Sedan installationen har de inte haft ett enda läckage. Dessutom ser TriTech en stor säkerhetsfördel med QFS rörsystem, då risken för hala golv, och därmed eventuella skador och sjukskrivningar för deras anställda, elimineras. 

TriTechs delägare, Henning Korsgaard, meddelar att de är nöjda med den snabba monteringstid samt att alla rörkomponenter enkelt kan monteras ner och återbrukas när förändringar görs i produktionshallarna. ”Framöver kommer endast Nordfab QFS få användas där det finns behov av täta rörsystem”, säger Korsgaard. 

Installationen hos TriTech utfördes av Kemp & Lauritzen i Danmark. För mer information om Nordfabs QFS rörsystem, besök oss på: Nordfab QFS rör eller kontakta oss på salesdk@nordfab.com.    

Nordfab Europe A/S
Industrivej 13
9550 Mariager
Mariagerfjord Kommune
Danmark
VAT nummer: DK17011405

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.032