23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hur man väljer rätt material på sitt rörsystem: Nordfabs guide till optimal prestanda

Inom tillverkningsindustrin är effektivitet och precision nyckelfaktorer som bidrar till verksamhetens framgång. En viktig men ofta glömd aspekt är rörsystemet, som spelar en stor roll för att upprätthålla en ren, säker och produktiv miljö. Valet av material på rörsystemet kan ha stor inverkan på dess övergripande prestanda och livslängd. Nordfab, en världsledande tillverkare av rörsystem inom processventilation och dammavskiljning, ger dig tips för att hur du ska tänka för att uppnå optimal prestanda med dammutsugssystemet.

Materialval: Grunden för ett effektivt rörsystem

När det gäller att välja material på sitt rörsystem är det viktigt att ta hänsyn till ett antal olika faktorer. En fråga som måste besvaras är: vad är det för material som ska sugas upp? Träbearbetningsprocesser exempelvis innebär ofta cirkulation av damm, spån och potentiellt farliga partiklar. Därför måste rörsystemet vara hållbart, nötningsbeständigt och kunna hantera de specifika typer av partiklar som verkstaden genererar. Här är några generella aspekter att ta hänsyn till:

  1.  Galvaniserat stål: Ett beprövat val
    Nordfab rekommenderar galvaniserat stål som primärt material på rörsystem inom de flesta applikationer. Galvaniserade stålrör är kända för sin robusthet och korrosionsbeständighet och klarar slitaget förknippat med exempelvis trädamm och andra biprodukter. Den släta invändiga ytan på galvaniserade stålrör minimerar friktionen, förhindrar partikelansamling och säkerställer optimalt luftflöde. Detta resulterar i bättre utsugseffektivitet och ökad systemlivslängd.

  2. Rostfritt stål: Ultimat hållbarhet
    För applikationer som kräver en högre nivå av hållbarhet och slitstyrka är rörsystem i rostfritt stål ett utmärkt val. Rostfritt stål erbjuder exceptionell korrosionsbeständighet och klarar även mycket tuffa förhållanden. Rostfria rörsystem är lämpliga för verkstäder som hanterar fukt, kemikalier eller extrema temperaturvariationer. Genom att välja rostfritt stål säkerställs lång livslängd och stabil drift av rörsystemet.

  3. 2 och 3 mm svartplåt: Där mycket slitage förekommer
    Nordfab rekommenderar att använda 2 och 3 mm svartplåt i applikationer där mycket slitage förekommer och en stabil konstruktion är nödvändig. Rörkomponenterna är lackerade och monteras företrädesvis i flänsat utförande.

 

Nordfabs Quick-Fit rörsystem för ökad effektivitet
Nordfabs Quick-Fit rörsystem är banbrytande inom processindustrin. Rörsystemet minimerar luftläckage och maximerar utsugseffektiviteten, vilket bidrar till en renare och säkrare arbetsplats. Quick-Fit rörkomponenter är tillverkade i galvaniserat eller rostfritt stål och har en unik design med rullade kanter. Tack vare att rörkomponenterna monteras ihop med hjälp av spännband blir det en snabb och enkel installation där varken svetsning, bultar, skruvar eller andra specialverktyg behövs och på så vis förkortas driftsstoppen. Skulle man vid ett senare tillfälle behöva flytta rörsystemet på grund av nya maskiner, underhåll etc. är det lika enkelt att montera isär rörkomponenterna för att sedan montera ihop dem igen. 

Att välja rätt material på rörsystemet säkerställer inte bara lång livslängd utan även personalens välbefinnande. Genom att följa våra rekommendationer kan tillverkningsindustrier skapa en miljö som främjar optimal effektivitet, säkerhet och framgång. För mer information om Nordfabs rörsystem, besök vår hemsida på www.nordfab.com

Om Nordfab

Nordfab grundades 1973 i Danmark och har därmed 50 års erfarenhet av att tillhandahålla ren luft till både personal och utrustning på arbetsplatser av alla storlekar. Nordfab är branschledande inom industriventilation och den största tillverkaren av rörsystem som enkelt monteras ihop med hjälp av spännband. Våra rörsystem används i tiotusentals damm-, dim- och rökavskiljningssystem över hela världen. Vi har tillverkningsanläggningar i Danmark, Storbritannien, USA, Thailand och Australien samt ett dedikerat försäljningsnätverk runt om i världen.

I Assens, Danmark, tillverkas Quick-Fit (QF), Quick-Fit Sealed (QFS), FB och högvakuumsystem som inkluderar alla rörkomponenter som behövs inom processventilation, dammavskiljnings- och rökutsugssystem. Vårt standardmaterial är galvaniserat stål, rostfritt stål och 2 mm och 3 mm svartplåt.

Nordfab Europe A/S
Industrivej 13
9550 Mariager
Mariagerfjord Kommune
Danmark
VAT nummer: DK17011405

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.062