23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

FANUC och Volvo Cars har tecknat globalt kontrakt

Med fokus på hållbarhet kommer världens största tillverkare av industrirobotar att leverera till Volvos produktionsanläggningar över hela världen FANUC och Volvo Cars har tecknat ett globalt kontrakt som fastställer ett program för robotleveranser till biltillverkarens fabriker över hela världen. Kontraktet innebär att FANUC kommer att tillhandahålla industrirobotar till alla olika produktionsverkstäder som ingår i en modern biltillverkningsanläggning, inklusive nya batteriproduktionsanläggningar i Europa, Asien och Amerika.

I den första fasen kommer FANUC att leverera mer än 700 robotar till en planerad ny tillverkningsanläggning i Kosice, Slovakien, där Volvo Cars förväntar sig att de första fordonen rullar av produktionslinjen 2026. Anläggningen blir Volvo Cars första anläggning som uteslutande tillverkar elbilar. Under samma fas kommer FANUC också att leverera anläggningar i Gent, Belgien, och Daqing, Kina.

– Volvo Cars letade efter en långsiktig partner inom fabriksautomation och vi är stolta över att vi nu tillsammans kommer att forma framtiden för fordonsindustrin, säger Marco Ghirardello, CEO och President FANUC Europe.

För att säkerställa optimal integration av robotar i produktionslinjerna har FANUC:s team av expertingenjörer varit upptagna med att utveckla specifika hårdvaru- och mjukvarulösningar för ett brett spektrum av applikationer som täcker hela tillverkningskedjan.

Volvo Cars planerar att uteslutande producera elbilar från 2030 och uppnå CO2-neutralitet 2040. Den nya fabriken i Slovakien kommer att bli en koldioxidneutral tillverkningsanläggning, där FANUC bidrar till anläggningens hållbarhet.

"Det faktum att våra robotar förbrukar mindre energi, är extremt hållbara och underhålls av FANUC under obegränsad tid gör oss till en attraktiv partner för företag som vill arbeta hållbart", säger Ralf Völlinger, General Manager Robot Business Division på FANUC Europe.

”Det är med stor glädje som vi på FANUC Nordic bekräftar vår framväxande position som robotleverantör till svenska industriföretag. Tack vare en framgångsrik satsning och en osviklig tro på vår vision, ser vi nu konkreta resultat. FANUC Nordic känner en enorm stolthet över att vara del i detta globala förtroende från en ursprungligen svensk och världsledande bilproducent. Vi ser stora möjligheter till fortsatt expansion med liknande samarbeten”, tillägger FANUC Nordics VD Cerold Andersson.

FANUC Nordic AB
Djurhagegatan 10
213 76 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5567403927

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047