23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny kompaktcylinder skapar förutsättningar för mindre maskiner

Nu lanserar SMC Automation den styrda kompaktcylindern MGPK, med marknadens lägsta vikt bland likvärdiga produkter men ändå med samma lastkapacitet som föregångaren MGPM. Lättare och mindre utförande skapar förutsättningar för mindre maskiner.

Tack vare optimerade styrstänger och glidlager har cylindern minskats i vikt och storlek med bibehållen prestanda.  Volymen har minskat med upp till 28% jämfört med föregångaren MGPM.

Typiska användningsområden för MGPK är som stoppcylinder eller i tryck- och lyftapplikationer, med fördel på rörliga delar i maskiner där komponenternas vikt och storlek är viktiga faktorer, t.ex. end-of-arm på en industrirobot. Styrstängernas specialanpassade bussningar med tätning, säkerställer smörjning och smutsfri drift vilket ger cylindern en ett långt liv med problemfri drift.

MGPK finns tillgänglig i sju storlekar med cylinderdiameter 12 till 50 mm, för 4 olika typer av cylindermontage, med två riktningar för slanganslutning och två ytor med givarspår, allt för att ge ett så flexibelt montage som möjligt. Frontplattan erbjuds antingen i kolstål eller aluminium för extra viktreducering.

MGPK är marknadens minsta, styrda kompaktcylinder och materialreduceringen innebär att kunden kan minska storleken på sin maskin och samtidigt bidra till en minskad miljöpåverkan. Med tanke på att många idag refererar till den här cylindertypen som en “MGP-cylinder” så känns det extra roligt att kunna erbjuda en vidareutveckling av serien. säger Fredrik Edholm, produktchef på SMC Automation.   

Mer information: 
Fredrik Edholm 
Produktchef 
Tel: +46 70-860 20 65 
E-post:  fred@smc.nu 

SMC Automation AB
Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Huddinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562764034

Kontaktperson

FE
Fredrik Edholm
Produktchef
+46 070-860 20 65 fred@smc.nu

Sänd till en kollega

0.079