23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Monitor ERP slår omsättningsrekord och når mål om fördubbling till 2023

Hudiksvallsbaserade Monitor ERP, som specialiserar sig på affärssystem för tillverkningsindustrin, fortsätter sin imponerande tillväxt. Under 2023 beräknas omsättningen att öka med 18 procent, vilket resulterar i ännu ett rekordår. Dessutom uppnådde Monitor sitt ambitiösa mål som sattes 2018 – att fördubbla sin omsättning till 2023. Därmed räknar Monitor med att nå en omsättning på 720 miljoner kronor.

– Det här är en fantastisk milstolpe som nu blir verklighet. När vi satte upp målet att fördubbla omsättningen på fem år visste jag att det var en utmaning. Men vi har lyckats eftersom vi har oerhört engagerade medarbetare och ett koncept som håller i längden. Med det menar jag att vi har programvaran, implementeringen och supporten i egen regi vilket är ett framgångskoncept, säger Morgan Persson, VD på Monitor ERP.

Detta går i linje med Monitors mål att uppnå en omsättning på 1 miljard kronor år 2026.

– Under både 2022 och 2023 överträffade vi målen för att nå miljardplanen. Jag är ännu mer övertygad om att vi kommer att lyckas nu, säger Morgan Persson.  

Monitor befinner sig i en expansionsfas och nyanställer många såväl i Hudiksvall som på andra ställen i Sverige och ute i världen. Monitor har nu 300 medarbetare i Sverige och företaget har vuxit med hundra anställda det senaste året, varav femtio i Sverige.

När det gäller försäljningen så är Monitors affärssystem en produkt som ofta säljer mer i lågkonjunktur när tillverkningsföretagen vill effektivisera sin verksamhet. Företaget ser därför stora försäljningsframgångar på många marknader. I Malaysia har Monitor säkrat Toyota som en ny stor och betydande kund. Utöver detta har man också framgångsrikt tecknat avtal med en strategiskt viktig kund i samma region.

– Affären gäller tre fabriker, men den här kunden har många, många fler fabriker. Dessa affärer hoppas vi ger fler ringar på vattnet, säger Morgan Persson.

2024 går Monitor in i en ny fas då Morgan Persson som varit VD på Monitor sedan 1987 går in i rollen som koncernchef. I samband med det tillträder Adrian Aptowitzer som ny VD för Monitor Sverige den 1 januari 2024. Adrian inledde sin karriär på Monitor år 2012 och har närmast jobbat som konsultchef.

– Det känns väldigt bra att lämna över till Adrian. För att uppnå vårt miljardmål, är det nödvändigt att omorganisera oss. Framöver kommer mitt fokus att ligga på globala och strategiska insatser för att säkerställa en ökad synkronisering bland våra dotterbolag, i takt med att koncernen växer, säger Morgan Persson.

Monitor ERP
Trädgårdsgatan 7
824 26 Hudiksvall
Hudiksvall kommun
Sverige

Kontaktperson

Monitor Marketing Team
Global Marketing Manager
marketing@monitor.se

Sänd till en kollega

0.047