23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Inlåst säkert med nya låsbara produkter från norelem

norelem har annonserat om en utökning av sortimentet inom låsbara produkter, vilka är utformade för att förhöja säkerheten i produktionsmiljöer genom att förhindra otillåten eller oavsiktlig öppning och stängning av anslutningar.

Förfallodatum
den 14 december 2025

De nya elementen erbjuder ett enkelt och effektivt användande genom låsbara kulspärrbultar och låsbara stjärnvred.

De låsbara kulspärrbultarna är en enkel och snabb lösning för att fixera och ansluta komponenter på ett säkert sätt och försäkra sig om att anslutningarna förblir fasta och täta, samt förhindrar att de öppnas oavsiktligt. Genom att använda en nyckel för att öppna tryckcylinderlåset kan de två kulorna låsas upp och gör så att de ihopkopplade delarna enkelt kan kopplas ur. Så snart som trycklåscylindern trycks in manuellt säkrar kulorna anslutningen och de kan endast lossas genom att använda nyckeln.

De låsbara kulspärrbultarna finns i varianter med en infälld greppyta, antingen helt i rostfritt stål eller med ett extra infällt grepp. Kunderna har även möjlighet att välja svamphandtag eller T-handtag tillverkat av termoplast. Bultarna finns i ett stort antal diametrar från 5-16 mm och längder från 10-80 mm, vilket ger kunderna stora möjligheter att hitta det bästa alternativet för just sitt projekt.

Förutom kulspärrbultarna ger de låsbara stjärnvredens funktionalitet imponerande fördelar. De är utformade för att förhindra oavsiktlig öppning av skruvkopplingar och kan användas i ett stort antal applikationer från tillbehörstillverkning och förpackningsindustri eller specialmaskiner och verktygstillverkning. Andra användningsområden är exempelvis camping, där de bland annat används för att fästa markplattor på husbilar eller till cykelhållare för personbilar.

Vreden är tillverkade i termoplast av hög kvalitet med blå passiverade ståldetaljer och pressgjutna låscylindrar i zink, vilket innebär att de är motståndskraftiga mot korrosion från omgivningen. Vreden skapar dessutom en positiv förbindelse mellan vredet och den gängade delen via låscylindern, vilket gör att vredet inte kan vridas utan att samtidigt driva den gängade delen. Det förhindrar på ett effektivt sätt otillåten öppning av den gängade anslutningen. Nyckeln kan tas bort i både öppnat och stängt läge för en bättre användarvänlighet.

De låsbara stjärnvreden finns med både invändig och utvändig gänga i storlekar M8 och M10 och i en M6 variant med enbart invändig gänga. Yttre gängorna är 20 mm långa, kundanpassade varianter med olika lås- och gängalternativ kan tas fram på begäran. Kulspärrbultarna och vreden levereras med två nycklar. De låsbara varianterna av vreden använder sig av samma låssystem som standardversionen, flera vred kan alltså manövreras med en och samma nyckel vilket underlättar den dagliga användningen.

Förutom dessa utvalda produkter erbjuder norelem även vredreglar inom sitt låsbara sortiment. Dessa är idealiska bland annat för att säkra kopplingsskåp från obehörigt tillträde.

Med sitt utökade sortiment av låsbara produkter fortsätter norelem att ge ökad säkerhet och trygghet inom olika industriella och kommersiella tillämpningar, vilket ytterligare befäster bolagets engagemang för att möta de olika behoven hos sina kunder.

För mer information besök norelem.se

Om norelem
norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 70,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK
THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.

norelem AB
Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590714795

Sänd till en kollega

0.047