23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AP&T:s nya affärsmodell ger stabilare produktion och ökad lönsamhet för Xincheng Automotive

Genom att investera, inte bara i högkvalitativa maskiner, utan också i ett kvalificerat, regelbundet underhåll, har kinesiska tillverkaren av fordonskomponenter, Xincheng Automotive Industrial CO., Ltd tagit ett steg som långsiktigt kommer att förbättra både produktionsstabilitet och lönsamhet. – Tillsammans har vi skapat en modern affärsmodell som är tämligen unik på den kinesiska marknaden, säger Kimi He, General Manager på AP&T China.

Det lönar sig att investera i högkvalitativ teknik – och det lönar sig att ta hand om sina maskiner. Genom ett nära samarbete med AP&T säkerställer Xincheng Automotive Industrial CO., Ltd i Kina att företagets presshärdningslinjer levererar på topp över tid. Resultatet är bland annat hög maskintillgänglighet, hög output, låg energiförbrukning och låg kassationsgrad. 

I en bransch präglad av knivskarp konkurrens och små marginaler finns inga utrymmen för oplanerade stillestånd. Som leverantör av presshärdade delar till många av de ledande biltillverkarna på den kinesiska marknaden är Xincheng beroende av att produktionen fungerar klanderfritt, varje dag året runt. För att säkerställa en långsiktigt lönsam produktion med hög tillgänglighet, hög output och låg kassationsgrad har man valt att låta AP&T, som levererat fyra av företagets presshärdningslinjer, också ta ansvar för att de underhålls på rätt sätt.  

Samarbetet mellan de både företagen började 2019 då Xincheng stod i begrepp att investera i en ny presshärdningslinje till sin produktionsanläggning i Taizhou Jingjiang.

– Vi presenterade ett förslag på teknisk lösning tillsammans med en detaljerad kalkyl som visade beräknad totalkostnad (TCO) och return on investment (ROI) under linjens hela förväntade livslängd. Vi betonade särskilt vikten av att hålla maskinerna i bra skick och förebygga oplanerade stillestånd. Vårt anbud stod sig väl i konkurrensen och resulterade i en beställning. Sedan linjen installerades 2020 har vi i vår roll som One Responsible Partner® skött om den minutiöst, vilket också har gett förväntat resultat, berättar Kimi He.

Tillgänglighetsavtal en integrerad del av affären

Redan samma år levererade AP&T sin andra presshärdningslinje till Xincheng, denna gång till fabriken i Wuhan. Samarbetet fördjupades ytterligare och Xincheng valde nu att teckna ett tillgänglighetsavtal för den nya linjen redan före installation, något som är ovanligt i Kina. Här ingick inte bara serviceplanering och genomförande av underhåll utan också operatörsutbildning och reservdelsförsörjning. 

När AP&T så småningom fick order på linje nummer fyra utformades ett koncernövergripande ramavtal, som bland annat anger att varje linje nu har sitt eget individuella treåriga tillgänglighetsavtal med teknisk support på distans, felsökning vid nödsituationer, säkerhetsinspektioner och kvalificerat årligt underhåll. Även reservdelsförsörjning ingår. 

– Med en samsyn på hur stor betydelse service och underhåll faktiskt har för linjens lönsamhet över tid har vi steg för steg utvecklat vårt samarbete, vilket lett till ett utökat åtagande för AP&T. Vi är väldigt glada över det stora förtroende som Xincheng visar och ser fram emot att få fortsätta bidra till att öka deras konkurrenskraft med vårt helhetserbjudande av produkter och tjänster, säger Kimi He.  

Fakta
Xincheng Automotive Industry Co., Ltd. tillverkar avancerade pressade och automatsvetsade strukturdelar och komponenter till personbilar. Företaget har produktionsanläggningar i flera kinesiska städer. De anläggningar som producerar presshärdade delar med produktionslinjer från AP&T ligger i Wuhan och Jingjiang. 

Läs mer om AP&T:s tillgänglighetsavtal: 
https://aptgroup.com/solutions/aftermarket-services 

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Sänd till en kollega

0.047