23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Davidsson, HR-chef på Axelent Group, Andreas Lanz VD på Axelent Solutions och Jesper Bundgaard, VD på Axelent Engineering och bett dem ge sin bild av rekryteringsutmaningarna, men också lyfta positiva insatser som görs och vad de tror är nyckeln till framgång i frågan framöver.

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Davidsson, HR-chef på Axelent Group, Andreas Lanz VD på Axelent Solutions och Jesper Bundgaard, VD på Axelent Engineering och bett dem ge sin bild av rekryteringsutmaningarna, men också lyfta positiva insatser som görs och vad de tror är nyckeln till framgång i frågan. 

Läs hela artikeln på vår hemsida. 

Speciellt svåra roller att tillsätta inkluderar tekniker, ingenjörer och automationsingenjörer. Företagen jobbar aktivt med att göra dessa yrken mer attraktiva genom samarbete med skolor och närvaro på arbetsmarknadsmässor.
Att locka fler kvinnor till dessa yrken kräver riktade insatser och en inkluderande arbetsmiljö, något Axelent Group har haft framgång med. Vidare är kontinuerlig utbildning av befintlig personal och samarbete med utbildningsinstitutioner avgörande för att hålla jämna steg med teknologisk utveckling.
Slutligen ser man positivt på de pågående insatserna som Teknikcollege och återföring av produktion till Sverige, vilket är avgörande för att bemöta de framtida rekryteringsbehoven inom tekniska yrken.

Axelent Group
Kävsjövägen 17
335 04 Hillerstorp
Gnosjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562315191

Kontaktperson

SE
Susanne Engvall
Marketing Coordinator
Susanne.Engvall@Axelent.se

Sänd till en kollega

0.047