23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AP&T bygger tillgänglighetsanpassad produktionslinje till GEDIA

GEDIA har beställt en tillgänglighetsanpassad presshärdningslinje från AP&T. Tillgänglighetsanpassningen innebär att linjen kommer att utformas så att även personal med fysiska funktionshinder ska kunna övervaka och hantera processen på ett obehindrat sätt.

– För oss på GEDIA är det viktigt att öka möjligheterna till inkludering i arbetslivet. Tillgänglighetsanpassningen av vår nya presshärdningslinje är ett steg i den riktningen. Den kommer redan från början att vara förberedd för att processen ska kunna övervakas av operatörer med fysiska funktionshinder, säger Björn Müller, projektledare för nya maskiner på GEDIA. 

Den nya linjen kommer bland annat ha en större friyta framför kontrollpanelen, med gott om plats för rullstol. Själva panelen kommer också att ha en lägre placering än vanligt. 

Om något oförutsett skulle inträffa som inte kan lösas via kontrollpanelen, finns alltid hjälp att få av någon kollega. 

– Ja, vi har vad vi kallar för delade arbetslag inom alla produktionsområden, så man är aldrig ensam, säger Björn Müller. 

Den nya linjen, som bygger på den senaste presshärdningsteknologin, kommer att användas för produktion av karossdetaljer till flera olika biltillverkare. 

– Med tanke på vårt långvariga samarbete med GEDIA är det väldigt roligt att nu både kunna bidra till en effektiv produktion och göra det möjligt för personer med fysisk funktionsnedsättning att arbeta som linjeoperatör, säger Jörgen Theander, Senior Customer Project Manager på AP&T. 

aptgroup.com

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Sänd till en kollega

0.047