23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

John van Rossum: ”Mycket värt med en samtalspartner som FKG”

Hallå där John van Rossum, Head of Purchasing på Scania, som talar på FKG:s strategiseminarium.

Hur går det för Scania just nu? – Det taktar på som det ska i produktionen och vi ser positivt på framtiden. Kunderna gillar våra produkter och tjänster, inte minst vår nya bränslesnåla drivlina. Samtidigt får vi mycket positiv feedback för vår nya generation av batteridrivna fordon.
Varför har ni valt att gå in som partner för strategiseminariet den 17 april?
– För att det är viktigt att ha en nära kontakt med våra underleverantörer. Särskilt de svenska, eftersom de utgör en så stor andel för oss. Dessutom, eftersom vi har ett starkt fokus på hållbarhetsrelaterade ämnen, passar temat för eventet (Competitive strategy for a circular future) oss väldigt bra.
Vad förväntar ni er av partnerskapet?
– Möjligheten att få tala om våra framtidsplaner och  vad de innebär för våra underleverantörer. Plus att kunna ha en dialog kring de sakerna under eventet. För egen del ser jag fram emot goda diskussioner under strategiseminariet, med bra ingångar kring vårt gemensamma mål att bygga ett ännu starkare leverantörsled i Sverige.
På vilket sätt är FKG:s arbete viktigt för Scania?
– För oss som OEM är det mycket värt att ha en samtalspartner som vi kan diskutera olika saker med. Exempelvis de övergripande trenderna i leverantörsledet och hur vi tillsammans kan bygga en ännu starkare fordonsindustri, både i Sverige och globalt.
Vilka makrotrender påverkar er?
– Sedan 2020 brottas vi med en ökad grad av osäkerhet som vi inte såg tidigare, det måste vi anpassa våra leverantörskedjor efter. Samtidigt är det en stor ökning av reglementen och lagar som vi måste inkorporera i vår strategi. Förflyttningen mot elektrifiering är en annan sak, den kräver stora insatser för vår bransch.
Märker ni av lågkonjunkturen?
– Vår orderbok är fortfarande stark och 2024 ser vi en avsevärd global efterfrågan på både fordon och tjänster. I kontakten med våra kunder märker vi ett stort behov att byta ut äldre fordon mot vår nya, bränsleeffektiva drivlina Super. Men inflationen och räntorna sätter press på kundernas inköpsavdelningar. Därför är samarbetet med Traton och våra underleverantörer viktigt för att ytterligare kunna optimera försörjningskedjorna.
Är det något du vill att underleverantörerna ska hålla särskilt fokus på?
– Ett fortsatt, systematiskt arbete med att få bort waste från systemet, och att tillsammans med oss aktivt driva på för att eliminera koldioxidavtrycket. De sakerna gör oss mer konkurrenskraftiga på marknaden samtidigt som vi skapar hållbara lösningar för våra kunder.

 
Fakta: FKG:s strategiseminarium 17 april
Fullständigt program och anmälningsformulär hittar du HÄR.

FKG
Lindholmspiren 3
417 56 GÖTEBORG
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5563325181

Kontaktperson

GV
Gabriella Virdarson
gabriella.virdarson@fkg.se

Sänd till en kollega

0.047