23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vill ni kunna utföra plastsvetningen in-house?

Evosys har en serie olika plastsvetningssystem i olika storlekar och utförande. Deras senaste utveckling är EvoWeld Mini som tagits fram för att kunna bearbeta små serier. Evoweld Mini är dessutom ett väldigt lättanvänt system.

Förfallodatum
den 23 januari 2025

Laserplastsvetsning skall vara enkelt
Med EvoWeld Mini är det mycket enkelt, det är bara att placera, ansluta och svetsa! Sedan är det klart. 
EvoWeld Mini är Evosys nykomling och har utvecklats och anpassats för att hantera små serier som prototyper eller monteringar med låga kvantiteter.

EvoWeld Mini följer laserklass 1, vilket innebär att man inte behöver någon skyddsutrustning under drift. Alla viktiga komponenter ingår i grund-versionen. För att öka flexibiliteten och användarvänligheten är EvoWeld Mini tekniskt utrustad för att kunna utföra vanliga industriella processvarianter.  Svetskonturerna programmeras och anpassas med hjälp av den intuitiva programvaran EvoLaP. 

EvoWeld Mini passar för laserplastsvetsning inom område för automobil, elektronik, medicin och försvarsindustrin.

Laserplastsvetsning, vad är det egentligen? Jo det är en metod för att sammanfoga två eller flera termoplast-komponenter. Det finns tydliga fördelar med lastplastsvetsning i jämförelse med andra metoder för att sammanfoga termoplaster. Med laserplastsvetsning får man bättre sammanfogningskvalitet, mimimalt med blänk och partiklar. Man får även bättre kontroll på kvaliteteten och mindre påfrestningar på komponenten. Dessutom får man även förmågan att kunna sammanfoga komplexa och invecklade former.

När plaster sammanfogas genom laserplastsvetsning så passerar laserstrålen genom den övre delen för att sedan överföra energin till den nedre delen. För att detta skall fungera så gäller det att den övre delen är genomsläpplig för laser och den undre delen måste vara absorberande.  Ett måttligt kläm och tryck säkerställer en tillförlitlig värmeledning mellan de två komponenterna som skall sammanfogas. Svetsfogen plastifieras och bildar efter kylning en säker och stark svets.

Vill du veta mer? Kom och besök oss i vår monter B01-26 på Elmia Verktygsmaskiner 14-17 Maj.
Ladda ner din kostnadsfria biljett här

SOLECTRO AB
www.solectro.se

Solectro AB
Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Lomma kommun
Sverige
VAT nummer: SE556143403501

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047