23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nu är det enkelt att plastsvetsa in-house?

EvoWeld Mini från Evosys har tagits fram för att man skall kunna bearbeta små serier. Det här är ett mycket lättanvänt system.

Förfallodatum
den 31 augusti 2024

Nu är det enkelt att utföra laserplastsvetsning 
Med EvoWeld Mini är det mycket enkelt, det är bara att placera, ansluta och svetsa! Sedan är det klart. 

EvoWeld Mini är Evosys nykomling och har utvecklats och anpassats för att hantera små serier eller prototyper. EvoWeld Mini följer laserklass 1, vilket innebär att man inte behöver någon skyddsutrustning under drift. Alla viktiga komponenter ingår i grund-versionen.  Med programvaran EvoLaP programmeras och anpassas svetskonturerna. EvoWeld Mini passar bra för laserplastsvetsning inom område för medicin, elektronik, labb, automobil och försvarsindustrin.

Vad menas med laserplastsvetsning och hur fungerar det?
För att kunna sammanfoga (svetsa samman) två eller fler komponenter i termoplast så fungerar lasersvetsning väldigt bra. Det måste vara en del som är genomsläpplig och en del som kan ta emot energin så vid lasersvetsning gäller det att den övre delen släpper igenom laserstrålen och att den sedan kan överföra energin vidare till den nedre delen som då måste vara en absorberende komponent. Det krävs sedan bara ett måttligt kläm och tryck som säkerställer en tillförlitlig värmeledning mellan dessa två olika komponenter för att de skall bli sammanfogade. Svetsfogen blir plastifierad och bildar efter kylning en säker och stark svets.

Vilka är fördelarna med plastsvetsning?
Fördelar med med lastplastsvetsning i jämförelse med andra metoder för att sammanfoga termoplaster är att man får en bättre sammanfogningskvalitet, mimimalt med blänk och partiklar. Man får även en bättre kontroll på kvaliteteten och mindre påfrestningar på själva komponenten. Man får dessutom möjligheten att kunna sammanfoga komplexa och invecklade former.

Vill du veta mer? Kom och besök oss i vår monter B01-26 på Elmia Verktygsmaskiner 14-17 Maj eller kontakta Mattias Tetzlaff.

Här kan du ladda ner din kostnadsfria biljett till Elmia Verktygsmaskiner. 

SOLECTRO AB
www.solectro.se

Solectro AB
Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Lomma kommun
Sverige
VAT nummer: SE556143403501

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.032