23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Panasonic introducerar nya och förbättrade videoproduktionslösningar

Ny KAIROS-stordator, förbättrad kompakt live-switcher och mjukvarufunktionalitet som förbättrar effektiviteten och kvaliteten på videoproduktion.

Panasonic Connect Europe tillkännagav i dag en rad nya produkter och förbättringar som är utformade för att förbättra effektiviteten och kvaliteten på videoproduktion. Den senaste KAIROS-stordatorn, den kompakta live-switchern och den förbättrade mjukvarufunktionaliteten kommer att visas i Panasonics monter C3310 på 2024 National Associations of Broadcasters (NAB) Show i Las Vegas från 14 till 17 april.

Ny Kairos-stordator och funktionalitet
Panasonic introducerar den nya stordatorn KAIROS Core 200 AT-KC200L1 och den senaste mjukvaruuppdateringen (version 1.7) med bland annat smart routing-funktionalitet. AT-KC200L1, som stöder SDI I/O som standard, och den nya smarta routing-funktionen[1] ger förbättrad videokvalitet och produktivitet när KAIROS används för sändningar, evenemang, sport och på företags- och utbildningsmarknaderna.

AT-KC200L1-stordatorn är utrustad med liknande funktionalitet som andra generationens KAIROS Core 200 (AT-KC200) som presenterades i juni 2023. Den stöder 24 ingångar / 12 utgångar (FHD) som standard[2] men erbjuder mer flexibel videoproduktion till kunder som använder SDI-baserade videoproduktionssystem. Dessutom kan upp till 32 ingångar/16 utgångar (FHD) stödjas genom att installera tillvalsprodukten AT-KC20M1 SDI I/O Board, som släpptes i februari 2024.

Version 1.7-mjukvaruuppdateringen är kompatibel med alla KAIROS-stordatorer (AT-KC2000/2000S1, AT-KC200/200L1 och AT-KC1000/KC100) och har en ny funktion som heter Smart Routing. Den importerar automatiskt video från nätverks-switchen[3] till KAIROS för att möjliggöra virtuell hantering av ett större antal ingångskällor. Detta eliminerar begränsningar av videobandbredden när ett stort antal ingångar på KAIROS används för videoproduktion.

Förbättringar av live-switcher
Panasonic har också tillkännagivit en lansering i maj 2024 av med spännande förbättringar av den kompakta live-switchern AV-HSW10. Dessa förbättrar effektiviteten och kvaliteten på videoproduktion för webbseminarier och andra liveevenemang. Nya AV-HSW10 kombinerar stabiliteten hos Panasonics broadcast-switchar och professionella hårdvaruswitchar med skalbarheten hos en mjukvarulösning. Uppdateringarna inkluderar firmwareversion 2.00 för strömlinjeformad installation och den kostnadsfria kontrollpanelen AV-SF10 för effektiv enmansdrift och fjärrstyrning. 

Uppdateringarna kommer att förbättra sömlösa videoproduktionsmiljöer anslutna till Panasonics PTZ-kameror ytterligare, bland annat med stöd för olika IP-överföringsstandarder som är utformade för dagens videoproduktionsbehov. Dessutom kommer integration med RP Link och kontrollräkning via IP-anslutningar att underlätta högkvalitativ onlinekommunikation.

Precis som i den avancerade AV-UHS500 genererar den uppdaterade AV-HSW10 ett flyttbart färgfält för att påskynda installationstiden vid live-evenemang, särskilt de som har LED-väggar och stora skärmar. Färgfält som är tillgängliga i rörligt läge och stillbildsläge gör det möjligt att kontrollera saknade punkter i lysdioder och displayer och videoutsignaler för IP-anslutningar, vilket eliminerar behovet av en extern testsignalgenerator.

Den nya mjukvarukontrollpanelen gör det möjligt att styra switcherns funktioner enkelt från en PC eller surfplatta (Windows 10/11 eller MacOS Monterey/Ventura/Sonoma). Detaljerade inställningar och bekräftelse av ingångs-/utgångskällor, som traditionellt görs med knappar och rattar, kan enkelt utföras med ett PC-tangentbord eller en pekskärm. Funktioner som bara finns på en programvarukontrollpanel, till exempel sekvensering av bildminnet, direkt skrivning/ersättning av stillbildsminne, kommer att vara möjliga för effektivare förberedelse före inspelning och granskning under inspelning. Det grafiska användargränssnittet kommer att integrera kontrollskärmen, live-videoövervakning och multiviewer, på samma sätt som i Panasonics populära stora switchar, för enkel växling mellan flera videoingångar/-utgångar. Det intuitiva grafiska användargränssnittet kan enkelt användas av en enda person, även operatörer som har mycket lite erfarenhet. 

Ny PTZ-kamera och Teams-certifiering
Dessutom är NAB Show den första möjligheten att se den senaste PTZ-kameran AW-UE30 i drift. UE30 är liten, tyst, prisvärd och idealisk för utbildning och affärsmöten eftersom den har inbyggd automatisk spårning. PTZ-kameran AW-UE4  kommer också att finnas tillgänglig för demonstration efter den senaste certifieringen för användning med Microsoft Teams.


[1] Tillvalsutrustning krävs för IP in/ut från AT-KC200L1, framtida stöd
[2] IP-ingång/-utgång kommer att stödjas i framtiden.
[3] Enheter som har bekräftats fungera med KAIROS Alliance Partners finns på KAIROS Alliance Partners webbsida.

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Sänd till en kollega

0.047