23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny rapport: Var fjärde industriföretag har tvingats stänga på grund av cyberattacker

Cyberattacker stänger ner ett av fyra industriföretag och komplexiteten i OT-säkerheten är ett stort hinder, visar en ny rapport från Palo Alto Networks.

En ny rapport från ABI Research och IT-säkerhetsföretaget Palo Alto Networks om säkerhetssituationen inom operativ teknik (OT) visar att vart fjärde industriföretag har tvingats stänga tillfälligt på grund av en cyberattack under det senaste året. Undersökningen omfattar nästan 2 000 chefer från 16 länder och visar också att mer än 60 procent av de tillfrågade betraktar komplexiteten som det största problemet när de köper OT-säkerhetslösningar.

Rapporten ”The State of OT Security: A Comprehensive Guide to Trends, Risks, and Cyber Resilience” belyser omfattningen av och förändringarna i säkerhetshoten mot industriella miljöer. Den visar att nästan 70 procent av industriföretagen har utsatts för cyberattacker under det senaste året och att ett av fyra företag har tvingats stänga ner verksamheten till följd av detta. IT är den huvudsakliga angreppsvektorn och står för 72 procent av attackerna. Dessutom upplever 40 procent av organisationerna att det finns friktion mellan deras OT- och IT-team.

Cyberhot mot industriell verksamhet är verkliga och föränderliga
Rapporten understryker att OT-miljöer är attraktiva mål för cyberattacker som får stora ekonomiska eller politiska konsekvenser. Över 70 procent av industriföretagen har utsatts för cyberattacker det senaste året, 26 procent utsätts för attacker varje vecka eller ännu oftare. Intrång kan få allvarliga konsekvenser, till exempel avbrott i affärsverksamheten och förlust av data och intäkter.

Framtida utmaningar är bland annat att säkra industriella enheter mot ny teknik som AI, 5G och fjärråtkomst. 74 % av de tillfrågade betraktar AI-attacker som ett kritiskt hot mot deras OT-infrastruktur och nästan 70 % anser att 5G är en växande hotvektor.

Svårigheter med komplexitet, anpassning och reglering
Mer än 60 procent av de tillfrågade pekar på komplexiteten i OT-säkerhetslösningar som en av de största svårigheterna. Dessutom upplever 40 procent friktion mellan OT- och IT-teamen, bara 12 procent säger att de har en bra balans. Det är också uppenbart att det finns en bristande samsyn mellan chefer på C-nivå och tekniker, där cheferna är 33 procent mindre benägna att tro att de har upplevt en industriell nedstängning än operativ personal.

Beslutsfattare tror på konsoliderade lösningar och Zero Trust
Rapporten visar att det finns ett växande samförstånd om att Zero Trust är den säkraste metoden för OT-säkerhet, 86 procent av de tillfrågade anser att det är rätt metod. Över 50 procent betraktar moln-infrastruktur som en ökad risk för cybersäkerheten.

Palo Alto Networks säkrar industriella miljöer
Palo Alto Networks är medvetna om de utmaningar och prioriteringar som lyfts fram i denna undersökning och erbjuder holistiska säkerhetslösningar och ett enhetligt tillvägagångssätt för både OT- och IT-säkerhet. Palo Alto Networks affärsidé är att stärka OT-infrastrukturen mot aktuella och framtida hot genom lösningar som integrerar framväxande teknik som 5G och prioriterar omfattande synlighet och skydd av OT-tillgångar och nätverk.

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Sänd till en kollega

0.048