23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Asbestanalyser för privatpersoner

Asbest som byggmaterial var vanligt förekommande innan användningen förbjöds i början av 80-talet. Det hälsofarliga asbestdammet frigörs vid renoveringar och rivning.

Det kan ske t ex  vid sågning, slipning, håltagning men även vid högtryckstvättning, målarskrapning. På grund av hälsoriskerna vid hantering av asbest har Arbetsmiljöverket utfärdat regler som gäller företag och yrkesmässig hantering av asbest. Arbetsmiljöverket rekommenderar dock även privatpersoner att, för sin egen och sina anhörigas säkerhet, följa verkets regler om hur man hanterar asbest på ett säkert sätt. 

Planerar man som privatperson en renovering eller ombyggnad och är osäker på om det kan finnas asbest rekommenderar Arbetsmiljöverket därför att man gör en analys av materialet/n innan man startar arbetet

Safe Control Materialteknik har lång erfarenhet av asbestanalyser och vi ger trygga och säkra svar. Byggmaterialprover lämnas eller skickas till oss för analys i vårt oberoende och ackrediterade laboratorium.  Vi har även en webbshop för beställningar av analyser. Vi erbjuder leveranstider av provresultat från inom 3 timmar efter materialinlämning.

Safe Control Materialteknik analyserar även eventuell förekomst av andra miljöfarliga ämnen som PCB, mögel och radon. Vi utför även analyser av dricksvatten, t ex från brunnar.

Har du frågor kring asbest och våra analyser - kontakta Sandra Johansson hos oss, tel 031-656488.

>>Information om provinlämning

>>Webbshop miljöanalyser safecontrol.nu

>>Läs mera om privatpersoner och asbest på Arbetsmiljöverkets hemsida

 

Skärmbild som visar förekomst av asbestfibrer i ett byggmaterial.

Safe Control Materialteknik i Göteborg AB
Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5566047832

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031