23948sdkhjf

Fem saker du måste veta om AI 2023

Är ditt jobb hotat av maskininlärning? Varför är det viktigt att hänga med i utvecklingen inom artificiell intelligens? Här får du svar på vad du behöver veta om AI just nu.

Googles vd Sundar Pichai har tidigare hävdat att AI kommer ha större påverkan på världen än eld och elektricitet. Och med intåget av verktyg som Chat GPT är det idag uppenbart för de allra flesta att AI och maskininlärning innebär ett tekniksprång av sällan skådat slag.

Författaren och föreläsaren Bernard Marr listar i en artikel i amerikanska Forbes fem saker som du behöver känna till om AI 2023.

1. AI är inte framtiden – det är nuet

Om man definierar AI som något som kan simulera minst en kognitiv funktion hos en biologisk hjärna kan man konstatera att AI redan nu finns överallt. ”När du handlar online, söker på internet, beställer matleveranser, tar en tur, navigerar från plats till plats eller njuter av musik och filmer, använder du förmodligen AI”, skriver Bernard Marr.

2. AI kommer inte att göra dig överflödig – än

Trots miljardinvesteringar i självkörande bilar behövs fortfarande busschaufförer och taxichaufförer. AI är i de flesta fall inte tillräckligt välutvecklad för att kunna ersätta mänskligt arbete. Och även om automation och AI redan ersätter en del jobb och inom vissa sektorer kan ersätta många arbetsuppgifter skapas nya jobb som en följd av den nya tekniken.

3. AI kommer att påverka ditt jobb, dina affärer och din bransch

Vad du än arbetar med kommer AI sannolikt ha en påverkan och för att inte bli omsprungen av konkurrenter behöver du och ditt företag vara medveten om teknikutvecklingen.

4. Nästan alla kan använda generativ AI för att göra sig smartare och mer effektiva

Redan idag finns det många sätt att använda sig av maskininlärning i yrkeslivet. ”Det kan ge oss omedelbara svar och råd i nästan alla ämnen som vi behöver överväga innan vi fattar ett beslut”.

5. Att utveckla etisk och lättförståelig AI är viktigt

AI behöver vara både etisk och lättbegriplig. Det handlar om tillit, konstaterar Bernard Marr.

Läs hela artikeln i Forbes:

Beyond The Hype: What You Really Need To Know About AI In 2023

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Fladdermöss kan påverka nya industrietableringar i kommunen
Autoliv genomför besparingar – tusentals får gå
Lönsam produktion börjar med förlusterna
Bravida förvärvar nytt – storsatsar på industrin
Satsar för att möta industrins kompetensbehov
Ny stor tillverkningsanläggning etablerar sig i Karlshamn

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.752