23948sdkhjf

Tävlingen ska öka ungas intresse för plåtslageri

Inför EuroSkills i Gdansk i september tränas det redan för fullt. Daniel Eriksson, vd på Er-Jill byggnadsplåt och ansvarig expert för plåtslagerigrenen, berättar lite mer om tävlingen. 

Det var den 13 januari som tävlingen i plåtslageri gick av stapeln och vinnare blev Olle Spetz, som vi skrivit om tidigare. Han kommer nu att representera Sverige i Gdansk.

Trots ett halvår till skarpt läge, är förberedelserna i full gång. Daniel Eriksson berättar att sju länder kommer att tävla.

– Det är Sverige, Tyskland, Frankrike, Polen, Schweiz, Österrike och Italien. EuroSkills är väldigt stort ute i Europa och det kommer att vara över 600 tävlande i 43 yrkesgrenar som möts i Gdansk, berättar han i ett pressmeddelande.

Varför är det viktigt med den här typen av arrangemang?

– Det är jätteviktigt för att fler ska få upp ögonen för yrket och även för att höja yrkets status, inte minst bland unga. Genom att visa att man kan utvecklas och tävla i plåtslageri kan vi inspirera ungdomar att söka sig till yrket och få dem som redan är inne i det att vilja stanna kvar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
SKF avyttrar verksamhet med 300 anställda
Efterlängtad EMO-mässa efter pandemin
Scania lägger ner tillverkning
Nu kan företag i elområde 3 och 4 söka elstöd
35 miljoner till forskningsprojekt efterfrågade av näringslivet
Tog hem Nobelpriset för robotik
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.088