23948sdkhjf

Lyckades vända skutan

Nyligen firade bolaget som tillverkar elektriska motorer med pumpa och ståt, men blickar de tillbaka några år såg framtiden mörk ut. Men nu har det vänt.

Ankarsrum Motors tillverkar elektriska motorer och nyligen invigdes deras mångmiljonsatsning, en ny tillverkningslina för rotorer till företagets egna elmotorer, något som Västerviks-Tidningen rapportera om.

Men några år tillbaka såg det mörkare ut för företaget och siffrorna i boksluten under x antal år visade rött och i början av 2020 försattes företaget i konkurs av ägarna. All personal förlorade jobbet och under en tid stod fabriken still.

Men några tappra kämpar ville inte ge upp. Nystart under nytt organisationsnummer med hjälp att lokalt stöd av bank och företagspartners genomfördes. Det resulterade i att flertal kunde rekryteras tillbaka och produktionen gick i gång igen.

Nu har de moderniserat sin tillverkningslina av rotorer till sina egna elmotorer.

– För att leva upp till vårt höga mål, att bli den mest hållbara tillverkaren i branschen, så har vi inte bara skrotat de gamla linorna och byggt nytt, i stället inventerade vi de maskiner vi hade och använde oss så mycket som möjligt av befintliga maskiner, säger Carl Sigfridsson vd, till Västerviks-Tidningen.

Det är en satsning på omkring 15 miljoner kronor. Maskiner har sålts men en del har renoverats.

– Idag producerar vi ca 250 000 motorer om året, men vi kommer efter denna satsning kunna dubbla den siffran, säger fabrikschefen Simon Danielsson.

Nu står de för nya utmaningar, en trend som ser densamma ut inom hela tillverkningsindustrin.

– Att rekrytera mer kompetent personal. Vi har ett behov att anställa fler inom de flesta led, så som operatörer, tekniker, underhållspersonal och produktutvecklare, säger Simon Danielsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
35 miljoner till forskningsprojekt efterfrågade av näringslivet
Tog hem Nobelpriset för robotik
Chipindustrin storsatsar – slag mot Kina
Grafen - en viktig del av framtida funktionella material
Undersökning: Svenska exportföretag planerar anställa fler
Produktionsdagen: Att välja den lokala vägen

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078