23948sdkhjf

Schaeffler bekämpar förfalskade produkter

Förfalskade produkter är en stor säkerhetsrisk för både människa och maskin. Lager- och komponenttillverkaren Schaeffler tar regelbundna och konsekventa åtgärder mot förfalskade produkter.

Schaeffler har redan nu fått in omkring 30 000 förfalskade produkter med en totalvikt på tio ton.

– Förfalskade produkter är en stor säkerhetsrisk för människa och maskin, förklarar Dr. Edgar Duschl, Senior Vice President Intellectual Property på Schaeffler.

De förfalskade lagerna kommer från hela världen. Om en kund misstänks att de erbjuds en falsk produkt, med exempel märket INA, LuK eller FAG kan de direkt kontakta Schaeffler som kan kontrollera misstankarna via en app. Produktkoden skannas och jämförs med Schaeffler-produktidentifikationsnummer.

– Ett defekt lager kan leda till krav på för tidigt underhåll, maskinstillestånd och därmed enorma kostnader för operatören – eller till och med resultera i ett plötsligt totalt haveri eller ännu värre, en olycka med personskador, förklarar Dr. Edgar Duschl.

Varje fall av förfalskning efterföljs alltid av Schaeffler Global Brand Protection Team.

– För det första finns det hot om civilrättsliga anspråk på upphörande, skadestånd och frigivning av förfalskningarna för förstörelse. För det andra finns dt också hot om åtal, vilket kan leda till böter eller frihetsstraff”, säger Dr Edgar Duschl.

Efter att ha upptäckts beslagtas de förfalskade rullningslagren på plats. De bevaras som bevis tills det pågående förfarandet är avslutat. I många fall förstörs sedan de förfalskade produkterna lokalt. De förfalskningar som nu har förstörts i Schweinfurt härrörde främst från undersökningar i Europa under de senaste två och ett halvt åren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063