23948sdkhjf

Nu erbjuder Protolabs formsprutning och 3D-printing

Den digitala tillverkaren Protolabs utökar sitt globala nätverk med digitala volymtillverkare inom CNC-fräsning med att även erbjuda formsprutning och 3D-printing.

Tjänsten kombinerar Protolabs egna digitala anläggningar med on-demand-tillverkning för prototyper och mindre volymer med ett globalt nätverk av leverantörer.

Tillverkningsbranschens digitala resa har gett konstruktörer, tillverkare och uppköpare större möjligheter att hitta de mest optimala och kostnadseffektiva tillverkningsmöjligheterna.

– Vi har kontakt med tusentals kunder runt om i världen, berättar Stephan Garber, ansvarig för Protolabs i Norden och Baltikum i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Oavsett om de finns i Sverige eller övriga världen säger alla att de prioriterar snabbhet när det gäller tillverkning av delar för produktinnovationer eller för att hantera flaskhalsar i leveranskedjan. Men de ser också högre krav på kostnadseffektivitet särskilt när det handlar om högre volymer och längre ledtider. Det här här vårt digitala nätverk kommer in.

Fler prisalternativ för volymtillverkning kan minska kostnaden för kunden per tillverkad del. Samtidigt ökar kvantiteterna av frästa och gjutna delar.

Några alternativ som nätverket kan erbjuda:

CNC-fräsning: Toleranser ner till ±0.020 mm, dekorations-, och hårdanodisering, ytbehandling (svart oxid, nickel, målning, kromatbeläggning) samt högre volymer. Delar från två meter (2000 x 1500 x 200 mm) ner till 0.5 mm kan tillverkas.

Formsprutning: Formsprutning av delar med högre krav, exempelvis större och djupare (1 200 mm x 700 mm x 300 mm) samt mer komplexa delar.

3D-printning: Modellering genom smältdeposition (Fused Deposition Modeling – FDM) , för snabb och kostnadseffektiv prototyptillverkning med 3D-printning. Det här är ett tillägg till de övriga sex 3D--printmetoderna i plast och metall som Protolabs erbjuder via sina egna digitala anläggningar.

Protolabs

Alex Cappy, vd på Hubs, menar att en digital tillverkningsmodell som denna aldrig tidigare presenterats.

– Protolabs har kombinerat den servicekompetens kring snabbhet och kvalitet som man byggt upp från grunden med ett distribuerat nätverk av omsorgsfullt utvärderade globala tillverkare. Vi fortsätter flytta gränserna genom att erbjuda en verkligt sömlös tjänst med Protolabs.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Fladdermöss kan påverka nya industrietableringar i kommunen
Autoliv genomför besparingar – tusentals får gå
Lönsam produktion börjar med förlusterna
Bravida förvärvar nytt – storsatsar på industrin
Satsar för att möta industrins kompetensbehov
Ny stor tillverkningsanläggning etablerar sig i Karlshamn

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063