23948sdkhjf

En milstolpe för Volta Trucks när serietillverkning av ellastbilar startar

Volta Trucks meddelar att man nu kommer att börja serietillverka sina helelektriska lastbilar Volta Zero i den österrikiske fabriken Steyr Automotive. Något som företaget själv beskriver som en milstolpe.

Efter produktionsstart kommer lastbilarna testas och kvalitetssäkras för att sedan skickas till kund under det tredje kvartalet 2023.

Medgrundaren till Volta Trucks, Kjell Walöen, kommenterar produktionen i ett pressmeddelande:

– Den första fullproduktionen av Volta Zero som går in i produktionslinjen här på Steyr är den mest betydande milstolpen företaget har uppnått hittills. På bara 2,5 år, mindre än hälften av den tid befintliga lastbilstillverkare tar, har vi gått från att lansera ett koncept, genom konstruktions-, utvecklings- och kvalitetsfaserna och nu startar produktionen av de slutliga specifikationsmodellerna som kommer att drivas av kunderna, vilket gör våra stadsmiljöer säkrare och mer hållbara. Den branschledande takten på marknaden som Volta Trucks sätter är ett sant bevis på de mycket skickliga och drivna proffsen i företaget och våra partners, och hela teamet är oerhört stolta över detta milstolpeögonblick.

Fabriken har reserverat en kapacitet på 14 000 fordon årligen för Volta Trucks, från deras totala tillgängliga produktion. 

Under de kommande åren kommer produktionsvolymerna öka för att maximera möjligheten och under tiden kommer tillverkningen av ellastbilarna kunna skapa 700 nya jobb och ytterligare runt 2 000 positioner inom försörjningskedjan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109