23948sdkhjf

Tryck ner connectorn i gasflaskan. Du hör ett klick. Klart för svetsning!

Systemet Qlixbi är otroligt enkelt att hantera och gör svetsningen både säkrare och effektivare. Samtidigt blir hanteringen av gasflaskor lättare. Det är ingen överdrift att säga att Qlixbi från Air Liquide kommer att revolutionera gashanteringen inom svetsning.

Systemet Qlixbi består av två komponenter: connectorn (kopplingsdonet) som klickas fast på gasflaskan på bara en sekund och fästet som sitter på gasflaskan. Klicka och svetsa, helt enkelt.

En annan viktig del av Qlixbiprogrammet är de mindre gasflaskorna som Air Liquide nu erbjuder. Gasflaskorna på 33-liters med 300 bar har samma svetskapacitet som en 50-litersflaska med 200 bar, men är lättare att hantera och väger mindre. Det innebär mer hållbara transporter och att flaskorna tar mindre utrymme på en verkstad eller i en produktionsanläggning.

Ser du hellre en film om Qlixbi? Affärsutvecklare Daniel Larsson ger dig allt du behöver veta om Qlixbi på under fyra minuter!

Qlixbis enkelhet återfinns även i en visuellt väl synlig on-/off-spak på connectorn som öppnar och stänger gasflaskan direkt. Därmed minskar risken för gasläckage och svetsningen blir säkrare.

Dessutom sitter det en greppvänlig skyddsring i metall på gasflaskorna som gör det möjligt att flytta flaskorna på ett ergonomiskt säkert sätt. Skyddsringen fungerar också som ett skydd om en flaska skulle falla omkull.

Det är enkelt och säkert att hantera gasflaskorna och de snabba flaskbytena leder till en effektivare verksamhet och höjd produktivitet. Ett minskat läckage av gas påverkar förstås också ekonomin positivt.

– En annan fördel är att gasflaskorna som vi erbjuder i Qlixbiprogrammet är utrustade med en indikator som visar när det är dags att byta gasflaska. När indikatorn slår om från grönt till rött finns det fortfarande gas kvar för ungefär 15–20 minuters svetsning. Därför slipper man risken att bli stående utan gas mitt i ett arbete, säger Arttu Laurila, produktansvarig på Air Liquide.

Qlixbi-connectorn finns i två varianter:

Qlixbi Classic med extern regulator som ansluts en gång. Connector och regulator flyttas sedan tillsammans när det är dags att byta flaska.

Qlixbi RS som har en inbyggd regulator.

– Den som väljer Qlixbi RS drar verkligen nytta av systemets fulla potential, både vad gäller smidighet och säkerhet. Med RS behöver man aldrig mer reparera en regulator eller köpa en ny, Arttu Laurila.

Qlixbi introducerades under 2021 och är nu under utrullning internationellt. I Storbritannien, Belgien, Nederländerna och delar av Norden har systemet snabbt gjort succé. I Norden har Qlixbi hittills lanserats i Köpenhamn, Stockholm och Göteborg.

Qlixbi säljs genom två kanaler. Dels digitalt direkt från Air Liquide, dels genom ett nätverk av återförsäljare som är mycket kunniga inom svetsning. Ett exempel på det senare är Svetsmaskinservice på Hisingen i Göteborg som bygger upp långsiktiga och personliga relationer med sina kunder. En av kunderna är Nordsvets som funnits i drygt 20 år och främst jobbar med smide och tillverkning av stålkonstruktioner. För något år sedan började Nordsvets att använda Qlixbi, ett val som till stor del berodde på att man redan hade ett bra samarbete med den lokala återförsäljaren Svetsmaskinservice.

– Men avgörande var ändå möjligheten att använda små gasflaskor med stor svetskapacitet och som är lätta att byta, säger Ismail Arslan, svetsansvarig på Nordsvets.

En annan användare som uppskattar de mindre flaskorna på 33 liter med 300 bar är Uffe Bergmann som driver Bergmanns montage i danska Tåstrup. Han och hans medarbetare gör ofta jobb på reningsverk där det är smidigt att kunna dra flaskorna på små kärror eller på svetsmaskinen.

Uffe Bergmann gillar också de digitala tillvalstjänster som finns för det heltäckande utbud av skyddsgaser som Air Liquide erbjuder för Qlixbi-användare under varumärket ARCAL (ARCAL Prime, ARCAL Chrome, ARCAL Speed och ARCAL Force).

– När man arbetar ute hos flera olika kunder är det helt klart en fördel att kunna ha koll på var gasflaskorna befinner sig, hur många flaskor som är i omlopp och om vi riskerar att få slut på gas. Allt det kan vi se på nätet och det har gett oss en mycket bättre överblick, säger Uffe Bergmann.

Hör mer om vad Uffe Bergmann tycker om Qlixbi!

Vill du också revolutionera din svetsgashantering? Här hittar du Qlixbi:

Lundqvist Maskin & Verktyg AB
Vretensborgsvägen 4
126 30 HÄGERSTEN

Lundqvist Maskin & Verktyg AB
Finspångsgatan 38
163 53 SPÅNGA

Svetsmaskinsevice AB
Aröds Industriväg 16–18
417 05 HISINGS BACKA

Svejscenter Rehermann A/S
Langebjerg 13
4000 ROSKILDE

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078