23948sdkhjf

Protolabs erbjuder brett urval för ytfinish vid 3D-printing

Den digitala tillverkaren Protolabs meddelar att de nu erbjuder flera alternativ vid 3D-printning med MJF och SLS, tack vare en ny efterbehandling.

Med Multi Jet Fusion (MJF) och Selektiv Lasersintring (SLS) berättar Protolabs i nyheten att deras kunder nu kommer få en bättre flexibilitet vad det gäller ytfinish vid tillverkning av prototyper och komponenter.

– Slätheten på 3D-printade delar har stor betydelse för funktionaliteten, säger Daniel Cohn, ansvarig för 3D-printing inom EMEA på Protolabs.

Han tillägger,

– Men alla projekt kräver inte samma släthet och kraven skiljer sig ofta mellan olika branscher. Med de nya flexibla valmöjligheterna vad gäller ytfinish vi nu erbjuder kan kunder välja en standardfinish som möter deras krav eller välja högre nivåer av finish när så krävs.

De nya kategorierna för ytfinish är Pure, Smooth och Vapour Smooth. De tre kategorierna har olika egenskaper och fördelar. De nya kategorierna skiljer sig främst åt vad det gäller jämnheten på ytan och valmöjligheter vad gäller färg och material.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109