23948sdkhjf

Flygbatterisystem nästa satsning för Northvolt

Cuberg, dotterbolag till Northvolt, har tagit fram ett nytt program som ska utveckla batterisystem åt flygplansindustrin.

Det amerikanske dotterbolagets utvecklingsprogram ska möjliggöra pålitliga, högpresterande och hållbara batterisystem och ska baseras på företagets litiummetallbatteriteknik. 

– Northvolt etablerar sig som en ledande global leverantör av hållbara battericeller för fordonssegmentet såväl som kompletta batterisystem för tung industri och energilagringsmarknader. Med vårt flygsystemsprogram kommer vi att dra nytta av Cubergs nästa generations litiummetallcellsteknologi tillsammans med vår erfarenhet av batteritillverkning för att ta fram energilösningar från hela världen, säger Northvolts vd och grundare Peter Carlsson i ett pressmeddelande.

Även Richard Wang, vd och grundare för Cubergs, kommenterar programmet.

– Flygindustrin strävar efter renare energiformer och framdrivning, men flygplanstillverkare hålls tillbaka av vikten och omognaden hos flygcertifierade litiumjonbatterisystem. Med detta nya program kommer att bygga certifierbara batterisystem som möjliggör kraftigt förbättrad flygplansprestanda och leverera en pålitlig end-to-end-lösning som backas upp av en av världens framstående batteritillverkare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078