23948sdkhjf

Flygbatterisystem nästa satsning för Northvolt

Cuberg, dotterbolag till Northvolt, har tagit fram ett nytt program som ska utveckla batterisystem åt flygplansindustrin.

Det amerikanske dotterbolagets utvecklingsprogram ska möjliggöra pålitliga, högpresterande och hållbara batterisystem och ska baseras på företagets litiummetallbatteriteknik. 

– Northvolt etablerar sig som en ledande global leverantör av hållbara battericeller för fordonssegmentet såväl som kompletta batterisystem för tung industri och energilagringsmarknader. Med vårt flygsystemsprogram kommer vi att dra nytta av Cubergs nästa generations litiummetallcellsteknologi tillsammans med vår erfarenhet av batteritillverkning för att ta fram energilösningar från hela världen, säger Northvolts vd och grundare Peter Carlsson i ett pressmeddelande.

Även Richard Wang, vd och grundare för Cubergs, kommenterar programmet.

– Flygindustrin strävar efter renare energiformer och framdrivning, men flygplanstillverkare hålls tillbaka av vikten och omognaden hos flygcertifierade litiumjonbatterisystem. Med detta nya program kommer att bygga certifierbara batterisystem som möjliggör kraftigt förbättrad flygplansprestanda och leverera en pålitlig end-to-end-lösning som backas upp av en av världens framstående batteritillverkare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
35 miljoner till forskningsprojekt efterfrågade av näringslivet
Tog hem Nobelpriset för robotik
Chipindustrin storsatsar – slag mot Kina
Grafen - en viktig del av framtida funktionella material
Undersökning: Svenska exportföretag planerar anställa fler
Produktionsdagen: Att välja den lokala vägen

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125