23948sdkhjf

Efter tio år – ny vd tar över el- och kabelleverantören

Krister Karlsson har valt att lämna sin roll som vd på Lapp Miltronic. Ny på posten blir Jyri Kontio, vd för Lapp Connecto, som kommer efterträda honom i hans ansvar som Vice President Cluster Nordic, vd för Lapp Miltronic Sverige och Danmark samt vd för Lapp Automaatio i Finland.

Krister Karlsson har varit på företaget sedan 2013. Tre år senare tillträdde han som vd för Lapp Miltronic Sverige och Danmark och 2023 tog han även över ansvaret som vd för finska Lapp Automaatio. Men nu väljer han att gå vidare.

– Efter tio fantastiska år på Lapp har jag kommit till en plats i livet där jag vill förändra mitt sätt att leva, utveckla mig inom andra områden än de jag möter i mitt nuvarande jobb och få en bättre balans mellan arbete och privatliv. Jag är så tacksam för min tid på Lapp.Alla fantastiska människor jag har haft förmånen att jobba med och alla utmaningar som gett mig chansen att lära mig nya saker och utveckla mig själv, säger Krister Karlsson.

Den blivande vd:n Jyri Kontio blev 2021 vd för Lapp Connecto i Finland, samt Lapp Connecto Polska i Polen och har mer än 20 års erfarenhet av internationellt affärsverksamhet och ledning.

Han tar över vd-posten den 1 juni 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.393